lördag 31 juli 2010

Tre rundor golf och Ölandsbesök

Vasatorp TC - 2010-07-25

Det var en blåsig dag på "Torpet" när jag, hustrun och två golfkompisar slog ut på TC-banan vid lunchtid i söndags. För övrigt var vädret fint med sol och cirka 20 grader. Perfekt golfväder med andra ord. För en gångs skull lyckades jag hålla ihop spelet alla 18 hålen. Med fem par, 64% fairwayträffar och en dropp (på skräckhålet 5:an som vanligt) kom jag in på 36 poäng och 92 slag brutto. Det var längesedan jag gick på min hcp så hoppets spira började lysa igen.



Carlskrona GK - 2010-07-26

På vår väg till Öland, där vi skulle hälsa på (ickegolfande) vänner på östsidan, beslöt vi att spela Carlskrona, en bana vi aldrig spelat tidigare och där det visade sig att greenerna var nysandade. Vi blev hopparade med en trevlig kille (Tony) från Falköpings GK som hade hcp 10. Även här var vädret perfekt, men det hade regnat våldsamt dagen innan. Tony drev ut mig sin spoon på alla hålen de första nio då inte mycket fungerade för mig. 54 slag och nio poäng gör att man kan hålla sig för skratt, eller hur? Då gäller det att bita ihop! Det gjorde jag och gick de sista nio på 42 slag, med fyra par och 18 poäng. Bättre att sluta bra än tvärtom, resonerar jag.

Vi övernattade på det nya Scandichotellet i Carlskrona där vi vid 20-tiden satt ute och vräkte i oss oxfilé och äppelkaka.Ronneby GK -2010-07-29Vi tillbringade sedan några dagar på Öland där vi besökte en massa keramiker och konstnärer med olika inriktning. Min hustru skulle komplettera sin kruksamling, som hon hade börjat på året innan. Tyvärr blev det ingen golf dessa dagar, men i september ska vi upp till Ekerum och spela golf i tre dagar.



Ronneby GK

Ronneby GK fick vi ingen möjlighet att spela då dels vädret var uselt och dels för att min fru skulle på en uppvaktning hos en kollega. Men värt att nämna är lunchen på Ronneby GK. Jag har aldrig tidigare varit med om att dagens består av en buffé med fem olika rätter plus en god broccolisoppa till förrätt. Allt till det facila priset av 70:- per person. Värt en omväg, som man brukar säga.







Igår - 2010-07-31

Det sög så klart i golftarmen igen och egentligen skulle vi spelat Söderåsen i förrgår. Vädret var dock trist så vi beslöt att vara hemma och betala våra räkningar istället. Inget kul, men det är skönt när det är gjort. Men igår hade jag bokat in oss i en tvåboll på Vasatorps Gamla bana kl 13:10. Vädret var hyfsat men blåsigt och idag, söndag, så varnar de för regn igen. Det gällde att passa på! Spelet gick förvånansvärt bra utan att det för den skull handlade om storspel. Bland annat gjorde jag årets nionde birdie. Det var på hål 7 där jag slog en perfekt lätt drawad järnfyra i vinden som hamnade tre meter förbi flaggan. Putten fick jag konstigt nog i hål. För en medelgolfare är det alltid lite extra roligt att göra birdie. Med 35 poäng och 92 slag brutto tyckte jag att det varit en bra dag.

lördag 24 juli 2010

Körde nyss en ny IOTA-Ö - KL7RRC/P på NA-235


Ännu en ny Ö i loggen. Det blev nr 806. Idag och imorgon pågår IOTA-contesten så jag ska försöka hitta ytterligare någon ny. Tycker IOTA är ett trevligt komplement till DXCC om man nu är intresserad av att JAGA.

fredag 23 juli 2010

Blev farfar i måndags! En ny golfare?


Morfar är jag redan, men nu har jag oxo blivit farfar. Detta till en liten kille som vägde 2820 g. Han kommer att bli tvåspråkig. Min son är naturligtvis svensk, men hans flickvän (snart hustru) är fransyska. Då pojken föddes några veckor för tidigt så fick bröllopet, som skulle avhållas i vår trädgård idag, skjutas upp. Om jag lever när han fyller tre år, så ska han få sin första golfklubba i födelsedagspresent. Lite tidigt kanske, men han kan åtminstone börja bekanta sig med den. Golfen har givit mig så väldigt mycket att det är något jag gärna vill förmedla till de människor jag känner för.

onsdag 21 juli 2010

Fyra raka par, men sedan...


Det började bra på Vasatorps TC-bana. En start med fyra raka par hör inte till vanligheterna. Var det en sänkning på gång? Med 19 poäng på förstqa nio kändes det forfarande hoppfullt. På elvan kom första duffen. På tolvan, ett par fem, hade jag 120 meter till green. Då kom en duff till. Blev klart irriterad och duffade även nästa slag med min wedge ner i en bunker. Det blev en åtta på hålet. Det 13:e blev ännu värre, två dropp en treputt och en 11 på hålet. Med åren har jag lärt mig att behålla lugnet, men just nu kokade jag inombords. Det resulterade i en socket på det korta 17:e och katastrofen var ett faktum. En kanondrive på 18:e blev dock lite plåster på såren. Inrundan slutade på 9 poäng och ronden på 28 totatlt och 103 slag. Hur kan det vända från stabil golf till hackande från ett hål till ett annat?