torsdag 7 februari 2013

Grabblunch på golfklubben

Long time no see - 2013-02-07
Det gamla fredagsgänget träffas inte ofta nuförtiden, inte minst för att det är vinter, men idag blev det av. Som jag nämnt i tidigare bloggar har det gamla gänget splittrats eftersom flera av oss nu är medlemmar i olika klubbar. Vi har emellertid haft ambitionen att träffas då och då över en lunch och häromdagen kom en propå från Eiert att det var dags för en återförening.
Så klockan 1130 kom Peter och hämtade mig för vidare färd till Vasatorps GK. Här skulle vi frossa på ärtsoppa och pannkakor med vispgrädde och sylt och berätta för varandra vad som hänt sedan sist.




En golfbana i snö är ingen munter syn.
När vi kom fram till klubben började det snöa så våren verkar definitivt inte vara  i närheten av Helsingborg för närvarande. När vi passerade Allébanan upptäckte vi dock fem golfare, som trotsade vädret ochförmoligen spelade med röda bollar. Det kallar jag att vara entusiast, men på gränsen till idioti.
Vi hade naturligtvis mycket att prata om och Jörgen är snart den näst siste av oss som lämnar arbetslivet bakom sig för att hädanefter bara leva i sus och dus. Den ende som stretar vidare är Lars, som tänker jobba ett par år till.

Jörgen, Eiert, Jyrgen (med tyskt y som jag inte hittar
på min tradiga PC), Peter, Hasse och Lars.
Det var väldigt kul att nästan alla i gänget kunde komma den här torsdgen och vi bestämde att sådana här lunchträffar ska försöka arrangeras med större regelbundenhet framöver.

Hoppas det!