fredag 5 juli 2024

En liten utflykt till Brösarp

Hattparad och engelska bilar - 2024-06-29

Närär Eva och jag, tillsammans med Anita, Ola, Catarina och Gunnar gjorde en tvådagarstur på Österlen i våra sportvagnar, i slutet på maj så gjorde vi ett besök hos Anders Weidow på hans företag i Borrby. Innan vi lämnade honom för nya mål påminde han oss om ett litet evenemang i Brösarp den 29:e juni.

                                                             Redo för ännu en österlentur.

Eftersom det var blankt i kalendern den dagen bestämde Eva och jag oss för att tillbringa större delen av dagen i vår Morgan och tyckte att Brösarp kunde vara ett lämpligt utflyktsmål.

                                                            Jaha, vänster eller höger?

Som vanligt när vi är ute i vår Morgan, så blir det inte de vanliga allfartsvägarna. Vi undviker gärna vägar med mycket trafik, Eva med en traditionell lite äldre karta i knäet, där kartan ibland inte stämmer överens med verkligheten.


MG, Jaguar, Morgan, Rover och Rolls Royse fanns att beskåda.

Initiativtagare till dagens evenemang var Lady Morris Tea & Gift shop. Här skulle det vara brittiskt tema med  mannekänguppvisning och hattparad från tiden 40- och 50-talet. För att sprida ytterligare glans kring det hela hade Anders Weidow varit behjälplig med att se till så att British Automobile Club, BAC, ställde upp och visade ett antal bilar från tiden.

                                               Männen tittar på bilar och damerna på kläder.

                                       Vackra damer som betittades av både män och kvinnor.

Det var en hel del folk samlade varav naturligtvis många kvinnor, som ville visa upp sig i sina kreationer eller titta på de som klätt upp sig.

                                                                        En raritet!

                                            Många knappar och mätare att hålla reda på!

Den här Aston Martin har jag aldrig sett tidigare. Jag vet inte årtalet, fick det nog berättat för mig, men det har jag glömt. Dock är jag ganska säker på att den är från 40-talet. Ovanlig är bara förnamnet.

                                                        Anders Weidow och Jonas Martin.

                                                         Jonas fina Jaguar MK II 3,4 liter.

Vi minglade och tog en fika i det intilliggande caféet och pratade en hel del med de här två herrarna. De är tidigare hönsägare med gemensam vårdnad, men fick dock höra deras stora förlust när räven hade besökt hönsgården och gjort slut på äggproducenterna. Tragiskt!

                                                                    Eva embarkerar.


                                        På hemvägen passerade vi bl a Stenstorps Gods.

När Eva och jag fick höra den tråkiga nyheten blev vi så berörda att vi beslöt att åka hem. Inte samma vägar som när vi körde dit, men lika smala, krokiga och asfalterade var de dock.

20 mil öppet i bra väder!