fredag 27 september 2024

Golf i Palmernas stad.

 Trelleborgs GK - 2026-0916

När jag tittar ut genom fönstret och ser hur vinden drar i träd och buskar och väderutsikterna för de närmaste tio dagarna verkar bestå av blåst och regn så är det nog så att det är hösten som har gjort sitt intåg.

                                                        Eva färdigutrustad och spelsugen.

Och ändå, för bara en dryg vecka sedan så spelade vi riktig sommargolf nere i Trelleborg. Den rond vi skulle spela idag var det egentligen meningen att vi skulle spelat redan förra året. Tillsammans med våra golfkompisar Kirsten och Bertil hade vi nämligen övernattat på Dannegården, där vi hade bokat ett golfpaket med trerättersmiddag på kvällen och spel på Trelleborgs GK dagen efter. Efter frukosten kunde vi konstatera att det inte bara blåste ordentligt utan att det också regnade. Vi hade några timmar på oss innan det var dags för vår starttid så vi tog en sväng på stan i förhoppning om att vädret skulle bli bättre. En timme före start var vi på klubben och tog en fika. När vi tittade ut genom fönstret såg vi en flock änder som förgäves försökte ta sig fram i motvinden, samtidigt som det fortsatte att regna. Visserligen är det ju sådana här förhållanden som är vanliga på en linksbana, som Trelleborgsbanan anses vara, men det finns ju faktiskt gränser, eller hur? Vi talade med de ansvariga på klubben och frågade ödmjukt om vi kunde skjuta upp vårt spel till ett annat tillfälle. Och, jodå de var mycket tillmötesgående och gav oss därför var sin greenfeebiljett att utnyttjas inom ett år.

                                            På första tee fick jag lite skottlandsvibbar.

Det var alltså den vi skulle utnyttja idag. Eva och jag har spelat banan en gång för flera år sedan, men för Kirsten och Bertil var det första gången. När vi checkade in i receptionen berättade mannen där att det förra året varit i princip översvämning över hela banan och därför var det en klubblängds lägesförbättring överallt på alla fairways. Och när vi väl spelat några hål insåg vi att det nästan var ett måste för de flesta fairways var väldigt dåliga. Men inom en klubblängd kunde man emellertid alltid hitta en gräsfläck där vi kunde placera bollarna. Tees och greener var däremot OK även om greenerna lurade oss flera gånger. De verkade vara ganska platta, men det fanns många lutningar som vi hade svårt att se. Detta resulterade i flera treputtar och till och med en fyrputt från min sida.

                                Det brukar bli en fika och lite eftersnack när vi avslutat spelet.

Tack var en bra utrunda från min sida så lyckades jag få flest poäng i vår lilla grupp, vilket inte hör till vanligheterna. Jag gillar den här typen av banor och har spelat ett antal linksbanor i Skottland och England. Varför, jo det finns sällan några träd och inte heller stora vattenhinder. Det som är de största hindren är de stora djupa bunkrarna som ofta finns på dessa banor, även om så inte var fallet här, där bunkrarna var mer normala. Ingen var väl direkt nöjd med resultatet men vi hade fått vår motion och spelat i fint väder.

Alltid kul att spela på andra golfbanor an de vi brukar spela!