tisdag 25 april 2017

På äggjakt.

Vi kom hem tomhänta - 2017-04-12
Jag är väldigt glad för ägg och äter nog omkring tio ägg i veckan. Ägg har tidigare haft ett oförtjänt dåligt rykte, men nu helt plötsligt så är det nästan det bästa och nyttigaste man kan äta. Åtminstone anser en del kostspecialister detta.
Den senaste tiden har vi faktiskt köpt våra ägg på en gård utanför Jonstorp. Vi har dock inte kört ena ärendet dit, utan passat på när vi hälsat på barn eller kompisar i Viken. På den här gården köpte vi ett flak med 30 ägg för 50 kronor. Och, det var inte vilka ägg som helst, utan stora rejäla grejer, som dessutom var lätta att skala, när jag gjorde hårdkokta ägg.

Ser ju lovande ut.
Tyvärr lade gården ner sin äggförsäljning i slutet av mars varför det var dags att försöka hitta någon ny gård, gärna lite närmare Löddeköpinge, där motsvarande inköp kunde göras. Efter lite googlande kunde jag konstatera att det fanns många gårdar som hade gårdsförsäljning av olika vegetabiliska och ibland animaliska produkter, men när det gällde ägg var det betydligt färre som saluförde sådana.

Men inte nu längre.
Till slut lyckades jag hitta en gård i Raus, som på sin websida påstod sig kunna erbjuda ägg och till Raus är det inte så långt från Löddeköpinge. Vi knappade in adressen på vår GPS och drog iväg.
Vid framkomsten kunde vi konstatera att det visserligen fanns någon stor konstig ko i en hage, men några höns och långt mindre någon annan levande varelse fanns tillstädes. Kanske var de ute i andra ärenden, även om informationsskylten påpekade att öppettiderna var mellan 9 och 18, både vardag och helg.
Även om vi nu varit ute i oförrättat ärende beträffande äggen så avslöjade Eva att hon kunde tänka sig en alternativ plan, när vi nu ändå befann oss i närheten av Helsingborg. Nästa mål för dagen blev därför Väla. Här finns det en välsorterad Pressbyrå, vars utbud av tidskrifter verkligen är imponerande. I sortimentet finns också de sudokutidningar, som Eva gärna köper. Med sin naturvetenskapliga bakgrund är hon road av matematiska problem och tar fram sina sudokukryss vid de tillfällen när hon är lite uttråkad. Som humanist är det för mig en gåta att hon lyckas lösa dessa, i mina ögon, mycket märkliga uppgifter. Så när hon löser sudoku så är det korsord som gäller för mig. Var och en till sitt!

Fönsterbord, bara det!
När vi nu ändå var i de här krokarna, och klockan passerat ett på eftermiddagen, föreslog hon vidare att vi kunde passa på att äta en lunch på IKEA, till ett pris anpassat för oss pensionärer. Panerad spätta var denna dagen extra billig för innehavare av IKEA-Familykort, vilket vi givetvis utnyttjade, och som bidrog till att vi också kunde kosta på oss en liten dessert i form av chokladmousse.

Eva på jakt.
På Välaområdet finns det en uppsjö av butiker som erbjuder i stort sett allt en människa kan tänkas behöva och dessutom massor av produkter som egentligen inte en enda människa behöver. Eva hittade emellertid en butik som med sitt sortiment verkade vända sig till båda de tidigare nämnda grupperna. Att släppa lös Eva i en sådan lokal är alltid lite riskfyllt, då hon sällan eller aldrig lämnar en butik tomhänt.

Minneslinden vid Allerums kyrka.
Idag var hon dock ganska blygsam i sina inköp, som begränsades till två mindre buketter blommor. Nästa mål för dagen var nämligen minneslunderna på Allerums kyrkorgård och Krematoriet i Helsingborg. Här vilar nämligen dels Evas mor Gunnel och i Helsingborg mina föräldrar. På vårt sätt så försökte vi därför genom detta besök hedra vår moder och vår fader och skänka dem en tanke.

Så, istället för att sitta hemma och göra ingenting kom vi nu ut en sväng och fick några saker gjorda.

Men, äggjakten fortsätter!

1 kommentar:

  1. Mycket intressant med äggjakten. Följer med spänning en fortsättning dina strävanden efter äggletandet.

    SvaraRadera