lördag 8 juli 2017

Måndagsträff med Morganentusiaster.

Karavankörning med 19 bilar - 2017-06-26
Klockan 1700 skulle vi infinna oss på parkeringsplatsen vid Margretetorps Gästgivaregård. Deltagarna kom huvudsakligen från nordvästra Skåne och södra Halland. Flera gånger under körsäsongen arrangerar några, från dessa trakter, informella träffar med syftet att träffas, köra våra Morgans och äta.
Obligatorisk mingel före avfärd.
Det var första gången Eva och jag var med i det här gänget. Tydligen kan man sätta upp sig på en lista och på så sätt bli informerad om plats och tidpunkt för nästföljande träff. Vi fanns inte på den listan och fick vetskap om den här träffen när vi träffade andra Morganmänniskor på Jakriborg Grand Prix några veckor tidigare.

Tina och Björn.
Den här typen av träffar är väldigt trevliga. Det är opretentiöst, lagom med människor så att man hinner prata med och lära känna både gamla och nya människor samt inte minst själva körandet som alltid sker på smala, asfalterade och krokiga vägar, som gjorda för Morgankörande.
Kvällens banläggare var paret Roxlin från Vejbystrand. De inte bara hälsade oss välkomna, utan alla deltagande bilar förärades med var sin påse Bjärepotatis. Smygreklam för Bjärehalvön?

Slingrande vägar är perfekta för våra bilar.
Innan start, där alla 19 bilarna skulle köra i karavan, i cirka sex till åta mil, betonade Björn vikten av att alla skulle vara uppmärksamma på att bilen BAKOM hängde med. Bilen framför behövde man inte bry sig om för där gällde ju att föraren gjorde samma sak.

Laholmsbukten i bakgrunden.
Kvällens runda tog oss genom många mindre orter, först i Skåne, sedan Halland och sedan Skåne igen. Trots att det inte är så långt från våra trakter i Löddeköpinge, så var de flesta orter och vägar nya bekantskaper för Eva och mig.
Precis vid bilden ovan hände det som inte skulle hända. Bilen bakom oss stannade till för att föraren behövde göra ett snabbt stopp för att "pudra näsan". Inget konstigt med det, vi var nog alla minst 60+. De tre fyra framförvarande bilarna stannade också, medan bilarna framför dem bara försvann i fjärran. När vår eftersläntande karavan väl satt igång igen kom vi plötsligt till ett vägskäl. Den främsta bilen, som nu för först i kön, hade ingen aning om åt vilket håll vi skulle köra. Men, med lite tur och med hjälp av någon i en av de efterföljande bilarna så lyckades vi till slut komma på rätt spår igen.

Slutmålet - Bjäre Golfklubb.
Det är ju ingen katastrof om sådan här händer i dessa sammanhang, men är man ett gäng som kör till exempel i England eller i Italien så kan det ställa till ganska stora problem. Nu visade det sig att "den skyldige" var ganska ny inom bilhobbyn och därför nog inte varit med om den här typen av körningar. Lyssnat på Björn hade han förmodligen inte gjort det heller. Om han fick sig en reprimand vid framkomsten till Bjäre Golfklubb tvivlar jag på, vi är alla snälla och överseende i Morganklubben, men han lärde nog sig något som han kan ha nytta av en annan gång.

Golfklubbar brukar ha bra mat.
En viktig ingrediens vid sådana här träffar är mat. Att komma runt 40 personer på en gång kräver att det valda matstället kontaktas i förväg. På Bjäre GK var vi hjärtligt välkomna och för 100:- per person kunde vi välja på antingen pasta med fisk eller kötbullar, brunsås, potatis och lingon. För egen del valde jag det senare alternativet.
Vid middagen fortsätter minglandet och de vägar vi kört och de orter vi passerat är några av de ämnen som brukar komma upp vid borden. Annat som diskuteras är kommande träffar och naturligtvis en himla massa som handlar om våra ögonstenar.

På andra sidan vattnet kan vi skymta Kullahalvön.
Eva och jag hade sju, åtta mil att köra för att komma hem till Löddeköpinge. Efter middagen, kaffet och ytterligare prat med kompisar så sade vi tack och adjö och embarkerade än en gång vår käre Morgan.

Nästa aktivitet för oss blir golf. Kul det oxo. Ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar