söndag 15 juli 2018

Återbesök efter återbesöket.

Nu provar vi igen - 2018-07-13
Efter några veckor i stillhet, i väntan på ytterligare en ny huvudcylinder till kopplingen, så var det dags att köra Mr Brum till bildoktorn igen.

I väntrummet tillsammans med en annan engelsman.
Jag var verkligen konfunderad när vi, vid förra besöket, kunde konstatera att en helt ny huvudcylinder inte fungerade. Och idag var det fredagen den 13:e, kanske inte den bästa dagen att besöka bilsjukhuset. Jag hade mina onda aningar.

På det igen Kenneth!
Men, efter en stund så blev vi inkallade i operationssalen och min namne, Kenneth Nilsson, lyfte upp
vår Morgan och plockade av den tidigare nye huvudcylindern nummer ett och fortsatte med att montera den nye huvudcylindern nummer två.

Lite av varje av det bästa.
En Bentley i mycket fint skick, som trots det kan behöva lite tillsyn.
Att gå och vänta på att grabbarna ska bli färdiga med ingreppet på min bil är faktiskt inte så tråkigt när man är hos English Car Care. Här finns det alltid en mängd engelska fortskaffningsmedel att studera, både inne i verkstaden och utanför.

Efter en dryg timme var operationen genomförd och Steve och Kenneth testade funktionen. Döm om min förvåning, även om det var fredagen den 13:e, så var resultatet i stort sett detsamma som med den förra huvudcylindern, kopplingspedalen tog alltför långt ner.
Efter lite micklande hit och dit bland annat med ett flertal luftningar av systemet samt en justering av kopplingspedalen, så blev det trots allt lite bättre. Men jag tycker fortfarande att spelet på kopplingen verkar vara för litet, men får väl ge det en chans några veckor och hoppas på det bästa.

Hoppas att slippa ytterligare återbesök!

1 kommentar:

  1. Fingers crossed! I am sure that the new master cylinder will be perfect. What a fascinating garage with such a wealth of interesting classic vehicles.
    Chris

    SvaraRadera