onsdag 30 januari 2019

God Natt Mr Brum

Dags för riktig vintervila - 2019-01-28
Nu fick han visserligen börja sin vila redan den siste oktober, men har ju inte riktigt fått vara i fred ändå. Först skulle han ju njuta av vinterns spabehandling i form av den traditionella poleringen, vaxningen, läderbehandlingen, smörjningen av framvagnen och lite annat.

Rent och fint!
Men nu var det snart dags. Det dryga jobbet med fälgarna, som äntligen var överstökat, har bestått i polering med Meguiars metallpolish och därefter försegling med Sonax Extreme. Detta jobb lönar sig faktiskt eftersom de blir mycket lättare att hålla fälgarna rena under säsongen.


Ny återstod bara några mindre saker, som båda kanske kan betraktas som overkill, men som dock skänker den tillfredställesen att jag inte, på grund av lathet, lämnat något därhän. Att till exempel både polera och vaxa insidorna på huven kan, av vissa betraktare, anses som lite nördigt. Och, det är det säkert också.

Men visst är det fint.
Men att behandla det rostfria avgassystemet på samma sätt, kanske någon annan tycker är på gränsen
till obsession. Det kan säkert ligga lite i detta också, men min salig mor sade alltid att det var viktigt att även vara ren undertill. Och, hon var en klok kvinna.

Fick godkänt av Ola även om han ser lite bister ut.
Ola, min Morgankompis från Bjärred, har en likadan bil som min, fast den har en annan mer iögonfallande färg. När han besökte mig i går kväll ville han gärna ta en titt i garaget och kolla så att allt var gjort på ett ordentligt sätt.

Mission completed.
Så, nu återstod bara ytterligare en sak, nämligen att ta på Mr Brum sin pyjamas.

Nu kan våren komma när den vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar