fredag 17 maj 2019

Flinckmans café öppnar i Maj

Då brukar vi köra dit - 2019-05-12

Skylten är ute, så då är det öppet!
Ett av våra favoritutflyktsmål, när vi inte riktigt vet var vi ska ta vägen, är Flinckmans Café i Sireköpinge. Denna lilla by hittar man strax utanför Tågarp. Flinckmans är verkligen ett retrocafé som heter duga och som därför också lockar andra med två- eller fyrhjuliga fordon. Plus en hel del vanliga människor också förstås.


Precis som förra året var vi först och prick klockan tolv parkerade vi framför ingången. När Eva skulle öppna dörren var den låst, men snabbt som blixten kom en av de två ägarna och öppnade för oss. Det var nu lunchtid och både Eva och jag började bli hungriga.

Här kan man välja entingen det ena...
...eller det andra.
Sortimentet består både av diverse bakverk och väldigt stora smörgåsar.

Perfekt, när det är sol och varmt.
Efter att ha gjort vår beställning gick vi ut i trädgården, där vi normalt brukar inmundiga våra smörgåsar. Men, Eva tyckte att blåsten bidrog till att det blev ganska kallt varför vi valde att sitta i ett av de små rummen inne i den gamla villan.

Här är det lite bättre utsikt över fälten än inne i villan.
I anslutning till trädgården har man byggt ytterligare ett inomhusutrymme. Det lär nog behövas, för det brukar alltid komma många besökare under sommarmånaderna. Detta trots att ägarna inte annonserar då de förlitar sig på att ryktet om stället sprids med mun-mot-munmetoden. Eller med hjälp av en blog som denna.

Här kan intresserade individer bli kvar länge.
Vägg i vägg med den gamla villan finns också en antik-/kuriosabutik. Jag trodde att den drevs av någon annan, men det visade sig att den ingick i deras koncept. Det är den ene av de två killarna, som är väldigt intresserad av sådana här saker, som får sköta den verksamheten, när han inte behöver göra mackor i köket.

Rejäla mackor de har här.
Vi valde att sitta i "kungarummet". Vi kallar det i alla fall så eftersom det finns massor av fotografier på väggarna av alla svenska regenter sedan lång tid tillbaka. Strax efter det att vi slagit oss ned vid vårt bord dök den pratglade "servitören" upp med var sin kaffelatte och våra smörgåsar.
Nu började flera gäster strömma till. Först kom två damer in och frågade om det var vår Morgan som var parkerad utanför. Vi svarade jakande på frågan och berömde dem för att de såg att det var en Morgan och inte en MG, som en del förväxlar Morgan med. En av dem berättade att hon i unga år haft flera MGB och den andra var minsann dotter till en som varit återförsäljare för Ford, så bilar kände de faktiskt till ganska bra.
När de här två damerna pratat av sig och försvunnit till ett annat rum för att dricka kaffe, stegade en dam och en herre in i "vårt" rum och satte sig vid ett minimalt bord mitt emot oss. Mannen i sällskapet frågade, innan han satt sig ner, om det var vår MG utanför. Jag inledde då en föreläsning om skillnaderna mellan Morgan och MG och förklarade att Morgan kom till många år innan MG ens var påtänkt. Han verkade tycka det var intressant information och lät oss sedan äta i lugn och ro, när hans fru därefter fortsatte samtalet om något helt annat än bilar. Trevligt när folk är spontana och vågar prata med främmande människor, eller hur?

Nybakta bullar, fortfarande varma.
När mackorna var uppätna ville Eva ha rabarberpaj och vaniljsås, medan jag själv begränsade min utsvävning till en kokoskaka. På väg ut för att åka hem köpte vi med oss en påse nybakade bullar, och bad om notan som slutade på 326 väl använda riksdaler.

Landskapet exploderar i färger!
Med fulla magar och solsken i blick embarkerade vi vår Morgan, som någon trodde var en MG, och återvände till Löddeköpinge, på lite andra vägar än de vi kört på till Sireköpinge.

Säsongens första besök hos Flinckmans var inte det sista!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar