lördag 23 maj 2020

MG och Morgan på spontanträff

Pick-nick vid sjökanten - 2020-05-21
De flesta av oss, som har bilar och mc som hobby, har nog abstinensbesvär i dessa dagar. Alla planerade träffar är inställda p g a coronapandemin. Men det går ju naturligtvis att träffas i mindre grupper, om man nu kan kalla en träff med två bilar för en grupp.

På vår väg passerade vi den pittoreska lilla byn Östra Hoby.
Våra kompisar, Catarina och Gunnar, bor i Beddingestrand. De tyckte att vi kunde träffas någonstans mitt emellan deras och vårt boende, för att sedan köra vidare och ha en liten pick-nick tillsammans. Vi skulle sammanstråla i Veberöd och mycket riktigt fanns paret i sin MGBRV8 på plats vid St 1-macken i byn.

Sämre ställe finns att tillbringa någon timme på.
Vi drog iväg och Gunnar tog täten. Vi var på väg till Sövdesjön, där avsikten var att vi skulle hitta en ledig gräsplätt där vi kunde "slå läger". Nu handlade det inte om någon storslagen måltid, som vi brukade ha förr. På den tiden det begav sig var vi i regel utrustade med trangiakök, som vi använde antingen för att koka korv eller i mer sällsynta fall kanske steka upp någonting på det lilla järnet, som ingår i utrustningen.

Förberedelserna klara.
Catarina och Gunnar är riktiga MG-nördar och var ett antal år ägare till inte mindre än tre stycken MG-bilar. Idag är det antalet reducerat till två och förutom dagens bil så är de också innehavare av en MGTD från 1950. 
Eva och jag hade bara med oss var sin uppfällbar stol, men Gunnar packade kvickt och lätt upp även ett bord. Och, inte vilket bord som helst utan naturligtvis ett åttakantigt, precis samma form som MG har i sin logotype.

Troligen köpt i samband med ett evenemang på Goodwood i UK.
Som om det inte vore nog med bordet, de hade också en termos, som införskaffats i England, som självklart var försedd med logotype den också.
Ja, så satt vi här och filosoferade och pratade om gamla fordonsrelaterade minnen. Av olika skäl träffas vi inte så ofta nu, som vi gjorde förr i tiden, då både Catarina och Gunnar spelade golf. Gunnar har sedan dess övergått till att i stället spela trombone och trummor i ett flertal orkestrar.
När intagandet av mackor och kaffe var avslutat var det dags för uppsittning igen. Återigen tog Gunnar  täten, bäst så kanske för annars hade han hunnit med vår Morgan. I vilket fall som helst körde vi vidare till Snogeholmssjön, för att stanna till där och kanske ta en promenad. Men när vi kom fram var det massor av bilar överallt och ingen plats för oss att parkera. Det får nog bli en vardag istället, då det säkert är mycket lugnare där då.

Svenstorps Gods.
Östra Hoby igen, men nu från andra hållet.
Vi tyckte allihop att det var nog för idag och valde att skiljas, så att var och en kunde köra hem till sitt. Vi hade nog omkring tio mil till Löddeköpinge och förutom att träffa Catarina och Gunnar var ju det viktigaste och köra Morgan.
Att ta sig fram på de här smala, nästan helt bilfria asfalterade vägarna är en ren njutning. Vi passerar en hel mängd underbara platser och små byar, som här Svenstorps Gods, som tydligen tillhör de större markägarna i Skåne och lär få många EU-miljoner i stöd varje år.

En fin dag och trevlig utflykt var till ända, men förhoppningsvis kommer fler sådana framöver.

Nästa aktivitet blir däremot golf.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar