torsdag 22 juli 2021

Några mil utan mål.

 Sommartid finns det caféer överallt - 2021-07-18

Idag, söndag, spelas den sista dagen i The Open på Royal St Georges Golfklubb i södra England. Under torsdag till lördag hade jag spenderat många timmar framför TV:n för att följa året största tävling när det gäller golf. Eva nämnde inte något, men hon hade nog lite synpunkter på att jag satt inne i det fina vädret och "glodde" på TV.


                                                Smala asfalterade vägar är det som gäller.

Så idag, på förmiddagen, propsade Eva på en liten runda i Morganen, för att vi skulle vara hemma i god tid till de ledande bollarna slog ut vid ett-halvtvåtiden. Så fick det bli. För ovanlighetens skull körde vi faktiskt söderut, passerade bördiga sädesfält och kom, efter några mil, fram till Habo Ljung. I korsningen körde vi till höger mot Bjärred för att kanske köpa en mjukglass i kiosken, men köerna var som vanligt för långa för vårt tålamod.


                        Ganska mysigt ställe, med stor parkering med plats för många Morgans.

Istället fortsatte vi i till centrum av Bjärred, där det går en väg till höger som går till Lund. Vid den stora rondellen, vid motorvägen, ligger en fruktodling som ägs av Kiviks Musteri. Här finns tydligen också ett café och restaurang, som vi tidigare inte har besökt, varför det fanns anledning att göra det nu.


                                                    Lite svalare att sitta inomhus idag.


                                                                       Inte dumt alls!

Det heter Solnäs Gård och förutom café och restaurang finns det mycket annat att inhandla för både kropp och trädgård. Vi valde att inleda besöket med att fika. Det var visserligen lunchtid och det fanns äggakaka med stekt fläsk på menyn, men då vi skulle äta vår middag senare, föll valet istället på pannkakor med sylt och vispgrädde samt kaffe.


                                                                    Mycket att välja på.


                                                    Dessa finns nog inte var som helst idag.

Efter fikat blev det ett besök i butiken där det fanns ett enormt utbud av cider och safter. Jag blev också nostalgisk när jag upptäckte ett ställ med tablettaskar och nickel, som förr fanns att köpa i alla godisbutiker.


                                                        Här behövdes t o m vägvisare!

Vi tog också en tur utanför i området, där man saluförde växter, örter och inte minst prylar att pynta med i sin trädgård. 



                                                        Nog ser väskan lite tyngre ut nu.

Som jag numera vant mig vid, så gick inte Eva lottlös härifrån denna gången heller. Några flaskor cider fick följa med hem. Som utlovat så var avsikten bara en kortare runda med Morganen idag. Och efter en fin hemfärd, på en nyasfalterad smal väg, så var vi tillbaka i hemmet lugna vrå igen och jag kunde ägna resten av eftermiddagen till The Open på TV.

Precis lagom en sådan här dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar