måndag 15 november 2021

Årets sista runda i Morganen...

 ...gick till Flinckmans café i Sireköpinge - 2021-10-24

Varje säsongstart har det mer eller mindre blivit tradition att köra en första outing med Morganen till Flinckmans café. På samma sätt har det också blivit att vi avslutar årets öppetkörande med ett besök på vårt favoritcafe, där vi nu förmodligen betraktas som stammisar. Anita och Ola brukar följa med och gjorde så även idag.


                                            Som vanligt valde vi den smala vägen till målet.

Lite kyligt väder bidrog till att vi fick inta våra mackor och bakverk inomhus. I caféet, som startades av numera bortgångne Lasse Flinckman, en av medlemmarna i gruppen After Dark, består all inredning av affischer på gruppen samt retroprylar. Här finns hur mycket som helst att titta på och utöver det så finns det också en sidobyggnad där nuvarande caféägare säljer kuriosa.


                                                  Ett intressant place, det där Flinckmans,


                                              ...som också har begriplig konst på väggarna.

Vid fikat satt vi och diskuterades vad som behövde åtgärdas med våra Morgans under vintersäsongen. Trots att årets avverkade sträcka är den lägsta någonsin, endast 170 mil, så gäller det ända att hålla ordning på grejerna. Som ägare till en Morgan finns det nämligen alltid saker att fixa till, ändra, förbättra och underhålla. Och, det är ett pyssel som de flesta av oss faktiskt bara upplever som skön terapi. 


                                                                Slutkört för i år :-(

När vi är tillbaka i Löddeköpinge stannar vi till och tar adjö av varandra innan Anita och Ola fortsätter hem till Bjärred. Vi kommer dock att hålla kontakten och träffas även under vinteruppehållet. Ola bruka komma och sitta i min tänkarstol i garaget, där vi då och då dricker kaffe och diskuterar filosofiska spörsmål. När damerna medverkar, dock inte i garaget, så brukar det mer handla om gemensamma luncher eller cafébesök.


                                                            Elegant gentleman, eller hur?

Avslutningsvis måste jag också nämna att Ola var mäkta stolt över den nyinförskaffade kepsen i äkta tweed. Brittiskt ska det vara!

Nu väntar fem månaders torrkörning i garaget!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar