fredag 24 november 2023

Motocross - Boksläpp på Landskrona Museum

Bakom kulisserna - en ny bok för motorentusiaster - 2023-11-18

Detta är Bosse, eller Bo-Ingvar Svensson för er som inte känner honom närmare, som efter sitt mästerverk, "I Motocrosslegenders spår" nu släpper ytterligare en bok i ämnet.

                                        Bosse med en maskin som användes på exercisfältet.

Där den tidigare boken, som omfattar 658 sidor och väger närmare fyra kilo, behandlar svensk motocrosshistoria och sportens legender på tävlingsbanorna i Sverige och utomlands, så berättar han i sin nya bok mycket om det som inte framkom i pressen och under tävlingarna på den tiden. Så hur var det egentligen utanför scenen, innan eller efter det att "ridån" gått upp eller ner?

                                        Under fem års tid kördes det motocross på exercisfältet.

Att boksläppet skulle ske just på museet i Landskrona var ingen tillfällighet. De som har några år på nacken minns att det kördes tävlingar i motocross på det gamla exercisfältet, vilket beskrivs detaljerat i boken.

                                        Han har mycket att berätta när hankommer igång.

När Eva och jag anlände till museet så hade samtalet med Bosse precis börjat. Utfrågare var amanuens Inga Linn Härdelin. Eftersom Bosse under åren blivit nära vän till flera av dåtidens motocrosshjältar, så finns det också episoder som han kunde berätta om, som kanske inte finns med i boken.

                                                                    Här var det fullt...

                                                            ...och här fanns det inte plats.

                                Några kunde inte ens se Bosse utan fick nöja sig med att lyssna.

Museets bibliotek var fullsatt så några sittplatser för att förtära sin kaffe och kanelbulle, fanns inte för en del av publiken. Intervjun och de efterföljande frågorna från den månghövdade publiken varade en dryg timme. Den vetgiriga publiken ställde många frågor och några av dem kunde till och med bidra med roliga och udda upplevelser från tiden då det begav sig. 




Många av bilderna har aldrig tidigare publicerats.

Museet hade gjort ett bra jobb med att rama in de förstorade svartvita bilderna från tiden och hänga upp dem på väggarna till allmänt beskådande. 

                                                                       Bosse i sitt esse!

Efter det att bokpresentationen och alla publikens frågor besvarats vidtog ytterligare mingel bland publiken. Bosse satte sig vid ett bord, där han hade sin böcker och där fick han sitta en god stund för att signera "Bakom kulisserna" till den växande kön av besökare som ville ha med sig ett exemplar hem.

                                        Här finner du 248 sidor spännande bilder och läsning.

 Jag vet inte om boken finns i bokhandeln, men den går säkert att beställa hem hos t ex Akademibokhandeln. Alternativet är att beställa den hos Landsbygdensbok.se

Ett trevligt möte med en välinformerad författare!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar