onsdag 23 januari 2013

Birds

Fågelrestaurangen öppen - 2013-01-21
Nu under vintern, när det är snötäckt och frost på marken, så behöver våra bevingade vänner hjälp med mat. Eva, min hustru, är duktig på att köpa hem allehanda fågelfröer och talgbollar, som hon sedan lägger i fågelmataren eller hänger upp i träden.


Den burrar upp sig för att inte frysa. Tror jag.

Koltrastar gillar äpplen.
 Det är intressant att tiita på den invasion av fåglar som kommer på besök i trädgården. Några arter känner jag till som, talgoxar, gråsparvar, koltrastar, kajor och råkor, men ibland kommer lite mer ovanliga fåglar som jag inte känner till. Det är nästan så att jag vill bli fågelskådare. Vissa koltrastar är giriga och trots att det fanns tre äpplen ute i snön, så var det en som jagade bort alla andra, oavsett om de åt på äpplen som låg långt ifrån det äpple den här "alfahannen" satt och åt på.


Råkorna får hålla till godo med brödbitar.
Råkorna är väldigt smarta ock kan sätta i sig all mat, som är ämnade för småfåglarna, om man inte själv är smartare. Visserligen behöver dessa också mat, men de kan man utfordra med gammalt bröd eller något sådant, istället för att de ska äta upp maten för de mindra fåglarna.

I huset finns det frön och under hänger talgbollarna.
För att råkorna inte ska käka upp talgbollarna för småfåglarna, vilket de kan göra på någon minut, så måste talgbollarna hängas inne bland grenarna i någon buske.

När vi väl öppnat restaurangen så tar det inte lång tid förrän det är fåglar överallt och efter en stund är all maten slut. Men, då gäller det bara att fylla på igen.

Kul att studera dem är det i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar