fredag 8 maj 2015

På kommunalt uppdrag med Morgan

Invigning av rondellen Seglet i Lomma - 2015-05-07
En av mina kompisar i Morganklubben, Ola, verkar som fritidspolitiker i Lomma kommun. På ett ställe i samhället hade det byggts en ny rondell, som skulle invigas denna dag.

En lite väl påpälsad Ola inför dagens uppgift.
Många av Olas kolleger vet att han har en Morgan som hobbybil, varför han blev tillfrågad om han ville vara med och sätta lite färg på invigningen genom att, tillsammans med ett antal andra, köra några varv i rondellen i samband med invigningstalet.

I väntan på öppningen.
För att få ihop ytterligare några bilar till invigningen klockan 1330, så frågade han mig om jag hade tid att hänga på. Visserligen hade jag en bokad golftid på Vasatorp plus att onsdagen var den enda dagen som det skulle bli bra golfväder enligt väderutsikterna, så jag var lite nödbedd. Men, vad gör man inte för en kompis som ber om hjälp!

En annan bilkompis, Bertil, hade tagit sig till rondellen på sin Puch Florida.
När vi kom fram till infarten till rondellen så fanns det endast en Cadillac och en moped, som stod och väntade på att köra fram. Men, tydligen så skulle det komma bilar från alla infarterna till rondellen, som fanns väntande på andra ställen.

Engelska...
...och två amerikanare
Så var det då dags att köra några varv i den nyöppnade rondellen. Totalt var vi åtta bilar och en moped, varav sex bilar med engelskt ursprung och två amerikanare.

Seglet!
Rondellen döptes till seglet, vilket kan vara ett adekvat namn i ett kustsamhälle. En ansvarig för kommunen höll ett invigningstal, fanfarer blåstes och kvinnan bakom skapelsen berättade om sitt verk. I samband med talet så sade kommunens representant "att hade det nu varit tävling, så hade Ola vunnit, då han har samma färg på bilen som det är på seglet".

Filminspelning verkar vara en stor apparat.
Det hela tog cirka en halv timme och när allt var klart så körde vi tillbaka till Bjärred. Vid en sträcka på någon kilometer var halva vägen avstängd. Anledningen till detta var att det pågick inspelning av nya avsnitt av TV-serien Bron, som jag för egen del tyckte var väldigt spännande.

Tillbaka hos Ola.
Ja, då hade jag och Mr Brum gjort dagens goda gärning, som belönades med kaffe och bullar hemma hos Ola och Anita.

En trevlig eftermiddag samt lite motion för Morganen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar