måndag 30 maj 2016

Öppet Hus hos English Car Care

Only real brits, no german shit - 2016-05-28
Ja, så oförskämt uttrycker sig Steve på en dekal som sitter bak på kofångaren på någon av hans bilar.
Det gillas nog inte av alla ägare av Porsche och andra häftiga sportbilar. Men, det var inget Steve och hans killar behövde bekymra sig för idag, när alla engelska bilar rullade in på parkeringen.

Några som låter sig väl smaka.
Varje år, normalt under pingsten, men så inte i år, bjuder English Car Care in kunder och andra individer, som är intresserade av engelska bilar, på öppet hus. Då bjuds det på sandwiches, kaffe, te, läsk, öl, godis och annat gott, något som naturligtvis uppskattas alla besökare, som kanske hoppat över sin frukost hemma för att ta igen detta hos ECC.

Bentley, Rover, äldre Rover samt en Morgan med sin nye ägare.
Tyvärr kunde jag endast stanna en timme eftersom Eva och jag hade andra obligations resten av lördagen, men hann ändå träffa och mingla med en del kända och okända personer. Bland andra fanns det en kille från Jonstorp (glömmer alltid namnet), som egentligen bara sysslar med Jaguar, men som råkat besöka Lars på Classic & Sport Cars i Vetlanda där han, förmodligen lättövertalad, inhandlade en Morgan 4/4 från 2002. Kul att även "bekvämlighetsåkare" som Jaguarfolket nog är, äntligen får upp ögonen för The Real Sports Car.

Alvis modell större.
Inredning och instrumentering i sådana här fordon är i en klass för sig.
När jag stod och pratade med en gammal lumparkompis, som också var där och som jag också glömt namnet på, så gled det in en stor silvergrå bil, som vi båda vid första anblicken, trodde var en Facel Vega. Men, där hade vi fel, det var nämligen en stor Alvis, med en modellbeteckning vi inte kunde ange så där rakt av.

En röd vacker Jaguar XK 150.
Allt fler anglofiler sökte sig efterhand till ECC:s öppna hus. Deras parkering innanför staketet räckte inte till på långa vägar, varför många fick ställa sina klenoder på gatan utanför eller på grannföreta-gens parkeringsplatser.

Flera Bentleys från 50-talet, kanske den vänstra är en 60-talare.
Också inne i verkstaden var det fullt med bilar, som skulle åtgärdas med allt från vanlig service till motor- och växellådsbyten. Utöver de mer "vanliga" engelska sportbilarna och massor av Jaguarer så finns det alltid en eller flera RR eller Bentleys på besök i ECC:s verkstad. Mäktiga bilar för mäktiga människor, åtminstone förr i världen.

Ett lite svalare ställe att mingla på.
Det var väldigt varmt och många tog tillfället i akt att fika i skuggan, vid de uppställda borden inne i verkstaden. För egen del hade jag gärna stannat längre, men eftersom vi både skulle besöka två minneslundar för att sätta lite blommor inför söndagens Mors Dag och därefter spela golf, så fick jag lämna redan efter en timme.
Det är trevligt med sådana här mindre, anspråkslösa träffar där det inte behöver göras en massa prover eller köras några rallyrundor, även om sådana begivenheter också är kul ibland.

På tisdag är det dags igen för träffen i Vikingabyn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar