onsdag 5 maj 2021

Ännu ett fikaställe i Skåne

Idag var målet Torna Hällestad - 2021-04-29

Än en gång tyckte paret Kvant i Viken att vi kunde träffas någonstans för en fika. I min ständigt växande förteckning över fikaställen i Skåne finns det redan en hel del att välja bland, varför vi kom överens om att besöka Lanthandeln i Torna Hällestad.


Uteserveringen var inte aktuell idag.

Vi bestämde att träffas hos oss i Löddeköpinge och sedan köra tillsammans till Torna Hällestad. Vädret var gråtrist och kallt varför Eva och jag valde bort Morganen för dagens färd. Det här lilla samhället, som vi kom fram till efter att bl a ha kört igenom Dalby, är ganska pittoreskt. Lanthandeln var lätt att hitta då den ligger mitt i byn och i  närheten av kyrkan.


                                    Många ölsorter, även alkoholfria, från lokala bryggerier.

Med tanke på ev. mindre Morganträffar vid caféet så verkade parkeringsplatsen väldigt liten, tills vi upptäckte att det finns en stor parkeringsplats bakom lanthandeln också. I lanthandeln finns inte bara en butik med ett lite annorlunda sortiment, bl a med en hel del lokala råvaror, inte minst lokala ölsorter. 


                                                            Bullar och bröd av olika slag.

Här finns också ett alldeles eget hantverksbageri. Det används inget socker till deras matbröd, istället låter man jästen använda de sockerarter som finns i mjölet fullt ut, ett mjöl som kommer från Skånemöllan i Tågarp. Gräddningen av bröden sker i stenugn.


                                                                    Inga mackor idag.

När vi anlände till caféet på eftermiddagen var vi alla lite hungriga och blev lite besvikna över att det inte fanns några smörgåsar eller frallor att köpa till kaffet. Nu var ju detta en vanlig vardag, så det är mycket möjligt att sådant finns att köpa under helgerna.


                                                                    Gott det också!

Men jag hängde inte läpp för det. Det fanns ju kakor, ja till och med bakelser, men med en disciplinerad återhållsamhet så valde jag faktiskt denna gång bort bakelse till förmån för en bulle och en croissant med choklad i.


                                                            Ost och lite charkuterivaror.

Efter att vi ,som vanligt vid våra möten, suttit och filosoferat lite över livet och diskuterat ev tänkbara mål för framtida golfresor, så gjorde vi ytterligare ett besök i butiken. Här köpte Eva både bröd och parmesanost från den välsorterade ostdisken. 

Dagens sociala träff var till ända och vi var överens om att det var ganska lagom tid att åka tillbaka. Var och en till sitt, som vanligt.

Ytterligare ett fik att bocka av på listan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar