måndag 26 december 2022

Årets sista besök...

 ...hos ett julpyntat Flinckmans café - 2022-12-18

Det var sista helgen de hade öppet för året, så vi tyckte att det var läge att hedra dem med ett besök. Flinckmans är ju faktiskt också det första stället vi åker till när kör vår premiärtur med Morganen, någon gång i mars eller april på våren, så vi tyckte det lämpligt att avsluta där också.

                                                                På väg till Sireköpinge.

Det var en av de få dagar, precis innan jul, som det var riktigt vackert vinterväder och även om vi, med tanke på årstiden, inte körde dit i vår Morgan, så var en tur i en väluppvärmd "råttsoffa" rätt mysig ändå.

                                            På Flinckmans går man all in när det är jul.

De öppnar först klockan 1200, men vi släpptes in redan en kvart tidigare. Vi antog att det skulle komma mycket folk, den här deras sista öppetdag, så det gällde att inte komma för sent. Väl innanför dörren togs vi emot av en välklädd tomte med guppande mage.

                                                            Årets gran är ståtlig och välfylld.

Även i vanliga fall får man nog säga att caféet är väldigt välpyntat, med nostalgiprylar i alla hörn och vrår, men nu var det kompletterat med allehanda juldekorationer.

                                                    En av många attraktioner på Flinckmans.

Ja, så satt vi här ännu en gång, Eva och jag, och blev serverade deras enorma mackor och var sin kaffe latte. Eva tog även dessert, men eftersom jag tänker på min kropp stod jag över denna gången.

Den här dagen stannade vi inte så länge som vi brukar göra. Det vällde in gäster hela tiden och det fanns inga lediga bord kvar. Vi erbjöd därför artigt ett nyinkommet sällskap att ta över våra platser, vilket uppskattades mycket.

Man ska vara snäll när det är jul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar