torsdag 1 maj 2014

Moppekörning och mycket annat

Ibland hinner man med mycket - 2014-04-30
Efter att ha kommit hem efter morgonens pass på gymet så tänkte jag utnyttja den energi jag fått där till att beta av en massa saker som fanns på dagens agenda.
Vår bedrövliga gräsmatta, som nästan uteslutande består av mossa behövde klippas. Inte på grund av högt gräs utan istället för att ogräset växt sig så stort att det borde kunna decimeras med gräsklipparen.

På långt håll och med svaga ögon ser det skapligt ut.
När jag så var klar med denna inledande aktivitet så gav jag mig också på att göra mitt årliga huvudnummer, nämligen att skära kanterna på gräsmattan, vilket verkligen är något som syns. När jag därefter granskade resultatet så såg det faktiskt riktigt bra ut. Mossan är ju trots allt grön den också.

Shellmacken ligger nästan bara rakt över gatan.
De senaste dagarna hade jag kört ganska flitigt med Mr Brum varför nästa punkt på agendan var att fylla på den nästan tomma tanken med bensin.

Smakar det så kostar det!
Nu är det faktiskt så att jag skämmer bort vår Morgan å det allra värsta. Och, för att han ska må så bra som möjligt nöjer jag mig inte med att tanka 95-oktan utan fyller istället upp med Shell Super 98-oktan.
Den kostar visserligen en krona mer än 95, men det får det vara värt. Förbrukningen kom jag fram till låg på 0,91 liter per mil. Ganska hyfsat eftersom jag inte bara ligger och finåker utan busar till det lite ibland.

En del hade fått i sina båtar.
Längst bort ser man Barsebäcks Hamnkrog.
Att köra hem direkt efter tankningen var det inte tal om, bilen måste ju köras varm när den ändå är ute. Jag körde därför ner mot Barsebäcks Hamn, där det nu är många båtägare som håller på med sina båtar.
Det var helt vindstilla och det fanns nästan inte en krusning på vattnet, så det var verkligen rogivande att knalla runt i hamnen.
Det var tid för lunch varför jag åkte vidare till Öresunds Golfklubb i Häljarp. De har riktigt bra mat och alltid två rätter att välja på. I priset 80:- ingår soppa, buffé, kaffe och en liten kaka. Idag stod raggmunk med stekt fläsk samt dillkött på menyn. Och, eftersom jag gillar båda så tog jag också lite av båda.

Evas cykel i serviceläge.
Tillbaka till Lödde där det fanns en hel del kvar att göra. Bland annat hade jag, i ett svagt ögonblick, lovat Eva att göra en liten upprustning av hennes nästan nya cykel inför säsongen. Först tvättade jag av den allt damm och spindelväv som samlats under vintern. Därefter rengjorde jag hjulen och även alla ekrarna. Däcken var mjuka varför jag startade upp min kompressor och pumpade upp dem. Avslutningsvis sprayade jag kedjan grundligt med kedjespray.
Nu kan hon gott börja cykla till jobbet tycker jag!

Viktkompenserad!
Till min förvåning tyckte jag detta var på gränsen till roligt så jag fortsatte med att ta mig an min Puch Florida. Den har blivit lite styvmoderligt behandlad då nästan allt mitt intresse har riktats mot Mr Brum. Min Puch hade nog inte varit igång på nästan ett år. Det fanns soppa i tanken så jag vred på kranen, flödade och chokade och började kicka. Det tog ganska lång tid och många försök, men till slut bestämde den sig för att starta.

Min Puch, mitt vurpollon och jag.
Jag tog på mig en jacka och satte mitt "vurpollon" på huvudet och körde en sväng. Gjorde ett kort besök hos min golf- och moppekompis Peter, som också tog en bild på mig. Han var i full färd med att måla sin altan så han hade inte tid att följa med på en mopperunda. Efter besöket hos Peter körde jag en runda på fem kilometer och lyckades pressa upp moppen i 57 km i timmen. Häftigt!

Allt klart för en grillkväll.
Men, det fanns ytterligare en sak på dagens agenda, som skulle göras. Så jag körde tillbaka till hemmet.
Nu handlade det om att plocka fram alla trädgårdsmöblerna. Dessa sätter jag alltid längst in i förrådet när det är dags på hösten, vilket resulterar i att det finns en massa saker som måste lyftas bort innan jag kommer åt dem när de ska fram igen. Men, med lugn och stort tålamod så fick jag fram alla stolar och bord så slutligen kunde jag bocka av den sista punkten på listan.

Efter en sådan aktiv dag känns det riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar