fredag 16 maj 2014

Puch Florida och golf

Vid regn är jag inne men vid sol ute - 2014-05-14/16
Min PUCH
Flera dagar, i inledningen av veckan, har vädret varit riktigt uselt. Det har både regnat och blåst så det har inte varit aktuellt med varken Morganåkande eller golf.

Ganska OK redan innan behandling.
Eftersom jag under hösten och vintern pysslat om vår Morgan nästan till överdrift, så tyckte jag att det inte var mer än rätt om jag även dammade av min Puch Florida sitt vinterdamm.

Den kromade tanken är tacksam att putsa.
Eftersom den inte var speciellt smutsig så behövde jag inte tvätta den utan kunde direkt börja med att polera med Meguiars mirakelmedel. Hela moppen behandlades med detta medel, till och med fälgarna och de kromade delarna på stötdämparna.

Till och med några av kåporna blev skapliga.
Det är en helt annan sak att göra detta jobb på en liten moppe än på en bil, så när jag var klar med poleringen gav jag av bara farten också moppen en omgång med vax. Ute öste regnet ner, så jag kände mig väldigt nöjd med att kunna utnyttja dagen till något som var någorlunda vettigt.

När solen kom så blev det golf
I torsdags så blev det en riktigt fin dag, med sol och nästan ingen vind. Som upplagt för golf alltså. Tillsammans med två av mina golfkompisar, Jörgen och Håkan, gav vi oss ut på Vasatorps Classic Course, direkt efter intagandet av kåldolmar i klubbrestaurangen.
När Håkan och jag spelar golf så är det en regel att förloraren alltid ska bjuda på kaffe och bakelse.
Båda grabbarna gick ut hårt medan jag gjorde en del misstag, bland annat med vattenbesök och dropp redan på det andra hålet. På trejde hålet slog jag en socket med en wedge ner i en bunker, så det började inte bra för mig.

Segrarens lön.
Men, efterhand som jag började spela bättre så vände turen för både Håkan och Jörgen, vilket ledde till att Håkan än en gång fick stå för notan i restaurangen. Eftersom han redan var skyldig mig ytterligare en fika, från en tidigare förlust, så lät jag storsint Jörgen ta del av detta och Håkan fick därför punga ut med pengar för fika till alla tre.

Nog ser de en aning molokna ut.
Han kommer nog att ha detta i färskt minne och redan på söndag är det dags för en ny batalj, då på TC.
Det är faktiskt lite orättvist att låta Håkan betala fikat så ofta så eventuellt kanske jag mörkar och medvetet slår några bollar i vattnet. Det vore skoj om Håkan också blev glad någon gång.

...och sist men inte minst potatisen
Som jag berättat tidigare har jag satt några rader potatis för första gången på femton år. Nu, när det både regnat och solen tidvis öst på med värme så kan jag nästan se, dag för dag, hur de har växt.

Nu står de i raka, fina led.
Om någon vecka kan det kanske bli aktuellt att kupa dem.
Får höra med min expert när det är tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar