torsdag 9 oktober 2014

Golfhöst.

Fyra hål på TC - 2014-10-01
DMI.DK brukar vara pålitliga när det gäller att förutse vädret. Enligt dem skulle det vara uppehållsväder från middagstid och sedan hela dagen.

Vått och trist.
Jörgen, Håkan och jag träffades på klubben vid halvtolvtiden och tog var sin kaffe under tak i väntan på starttiden. Det regnade fortfarande, ett sådant där fint, tätt och vått regn, som tar sig in genom alla kläder.

"Nu verkar det ha slutat", påstod Håkan.
Men, så helt plötsligt hände det. Regnet upphörde och vi drog oss mot första tee. Visserligen hade tiden för vår starttid passerat, men någon kö för att komma ut på banan var inte i sikte.
Det kom väl fortfarande en och annan droppe när vi spelade första hålet, men inget som vi blev störda av. Men, redan på tvåan ökade regnet i styrka. Himlen var jämngrå, så långt ögat nådde, så när vi skulle slå ut på det tredje hålet bestämde vi oss för att gå direkt till det sjuttonde för att därefter sista hålet in mot klubbhuset.

Stekt strömming med skirat smör är underbart.
Det var nog första gången jag spelade en fyrahålsrunda, men de fyra hålen räckte för att vi alla tre skulle hinna bli riktigt genomvåta. Det serverades fortfarande lunch i restaurangen och eftersom vi inte käkat något före ronden så gick vi in i det varma torra klubbhuset och åt lunch. Till skillnad från Håkan så gillar både Jörgen och jag fisk, varför Håkan valde att äta en kanelbulle.

Våta klubbor och våta kläder, men skönt att ha varit ute!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar