lördag 14 mars 2015

Sol, 10 grader och öppna greener

Golfpremiär för Eva och mig - 2015-03-13
Det var visserligen fredagen den 13:e och med min korta testrunda på Västra Nian färskt i minnet, någon vecka tidigare, så kände jag mig ganska darrig inför dagens runda.

Startklara på första tee på Classic Course.
Eva slutade för en gångs skull redan vid lunchtid och när hon gör det och vädret tillåter så vill hon spela golf. Eva hade inte haft en klubba i handen sedan vårt Spanienbesök i slutet av oktober, så hon kände sig verkligen ringrostig hon också.

Mycket kläder gör att det blir jobbigare att swinga loss.

Tidigt i veckan kom det ett mail från klubben att en av våra banor, Classic Course, skulle öppna på torsdagen. Att få spela på en bana med öppna greener och i ett strålande väder hade vi sett fram mot länge, så när solen sken från en klarblå himmel på fredagen, så var det inget snack. Början kunde dock varit lite mer uppmuntrande. På det första hålet, en par femma, hade Eva tio slag i och jag elva. I den stunden var det skönt att vi inte hade några förväntningar utan bara kunde skratta åt det hela.
Eva laddar på åttan.

Men, efterhand som vi blev varma och kunde ta av en av våra tröjor, så kom lite av muskelminnet tillbaka och spelet gick allt bättre. Ja, kanske inte bra, men redan på tredje hålet gjorde jag året första par, så det så. Eva verkade också efterhand allt nöjdare efter att inledningsvis ha dragits med lite slicetendens, vilket dock försvann efter några hål.
Det fick räcka med nio hål idag.

När vi spelat de första nio kändes det direkt att konditionen, både den fysiska och den mentala, hade blivit sämre under vintermånaderna. Och eftersom vi var relativt nöjda med vad vi presterat ansåg vi att det var bäst att hoppa av efter halva rundan. Hade vi fortsatt på de sista nio hade nog spelet blivit sämre med resultatet att vi kommit i mål med dåliga vibbar.


Istället gick vi in i restaurangen och köpte oss var sin fika som vi valde att inta ute i solen.

På söndag är det dags igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar