onsdag 4 mars 2015

Jaguarmingel

Månadsträff hos Joes Garage - 2015-03-02
Våren är på väg och med lite abstinensbesvär beträffande bileriet, så hängde jag på min bilkompis Ronnie när han undrade om jag ville följa med till Furulund.

Alltid intressant att se vad som försvunnit och tillkommit i bilhallen.
Första halvtimman handlar alltid om mingel i bilhallen. De som är där är huvudsakligen Jaguarägare, som tycker om att träffa sina klubbkamrater och berätta för varandra vad som hänt i deras garage under vinterperioden. En del av besökarna har också andra klassiska märken i sin bilpark och en kompis från Morganklubben var Ronny Pobiega som är lycklig ägare till båda märkena.

Blingbling på backspeglarna.
Vid varje månadsträff brukar det alltid handla om något tema, som diskuteras och förevisas i någon av verkstadslokalerna. Denna gången handlade det om hur man kunde piffa upp, sina redan vackra Jaguarer, med olika typer av tillbehör, för att ägaren ska kunna sätta sin personliga prägel på sin bil. Olika typer av options och diverse blingbling har nämligen de senaste åren blivit en stor grej både för Jaguarfabriken och tillbehörsföretag. I verkstaden visade man bland annat ett exempel på kromade plastkåpor till backspeglarna. Dylika ting fanns också att sätta på fönsterlisterna mellan fram- och bakdörrar. En tusing styck kostade varje sådan här plastgrej. Snyggt? Det är nog upp till var och en att tycka vad man vill.

Inte lätt att knacka fram sådana här skärmar.
Bilen har mycket vackra former.
Ett, i mina ögon, mycket intressantare inslag under kvällen var när en av killarna på Joes berättade om renoveringen av en Jaguar Mk V, som började tillverkas efter kriget 1948. Bilen i fråga har varit ett riktigt vrak, där endast fragment av skärmarna fanns kvar. Vi fick också veta att reservdelar, inte minst i form av plåtdelar, var i princip helt omöjliga att få tag i till denna modellen. Nya skärmar har därför knackats ut av en väldigt duktig bilplåtslagare vid namn Dragan. Någon grej till motorutymmet hade man lyckats hitta i Australien!

En E-type lämnar ingen oberörd.
Härligt face.
I en annan verkstadslokal fanns det en Jaguar E-type från 1968 upphissad på en lift. Den var nyligen inköpt av en kille, som bland andra fordon också har en Morgan +4. Vet inte riktigt vad den gjorde på Joes, men jag förmodar att de skulle gå över bilen och se vad som ev måste åtgärdas.

Ronnie, längst till vänster, kastar lystna blickar.
Efter berättelserna inne i verkstadslokalerna så brukar det bjudas på kaffe och bullar och ibland även princesstårta, inne i bilhallen, där minglandet sedan fortsätter. När vi höll på med detta öppnades plötsligt garagedörren och en orange Jaguar XF S (tror jag det var), av mycket sen årsmodell, körde in i hallen. Som jag förstod det hade bilen precis anlänt från någonstans i Tyskland för att nu göras i ordning inför föräljning på Joes garage.


Ännu en kväll med bilar på agendan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar