tisdag 23 mars 2021

En Bentley och lyxig fika...

 ...och en stunds social samvaro - 2021-03-21

På facebook är jag med i en grupp som heter Fikaställen i Skåne. När Eva och jag tar våra turer i vår Morgan brukar vi nästan aldrig veta vart vi ska åka, men fika någonstans står ofta på dagordningen. Ett av våra favoritställen är Flinckmans café i Sireköpinge, men på Fikaställen i Skåne dyker det löpande upp massor av ställen, som verkar vara värda ett besök.


                                    Mysigt är fel ord och en bättre beskrivning är storslaget.

Ett mycket omtalat cafe, som vi aldrig besökt, ligger på Bjärehalvön och heter Cafe Killeröd. Men nu skulle det bli av efter att ha kommit överens med ett par golfkompisar att träffas där en söndagseftermiddag.


                                                                    Äntligen framme.

Nu var det ju tyvärr inte med Morganen vi tog oss dit, den befinner sig fortfarande i dvala i garaget. Visserligen var det en strålande vacker dag, med blå himmel, men med en temperatur där ett fordon som erbjuder värme i både ratten och i rumpan, var ett mycket lämpligare val än en öppen Morgan. Den sista etappen från huvudvägen upp till cafeets parkering var en mycket smal, dock asfalterad, väg där två bilar inte kunde mötas. Vi fick därför stanna flera gånger vid de mötesplatser som brukar finnas på sådana vägar, för att låta de mötande bilarna passera. Och det var många! Om det var så många idag, hur är det då när det är högsäsong?


                                                Mycket "guld" och kristallkronor överallt.

Det är ett flott ställe och naturligtvis hade jag googlat och tittat på hemsidan för att se om det överhuvudtaget var ekonomiskt möjligt för oss pensionärer att unna oss något mer än en slät kopp svart kaffe. Bland annat erbjöds afternoon tea för det facila priset av 345:- per person. Vi intog en dylik på vår resa till London för ett antal år sedan och vet att det kostar multum. Men det var i London det, så något liknande skulle vi inte stoppa i oss här.


                                                                        Skagenröra.


                                                    Marängtårta, värd varenda krona.

Men, det fanns också mycket annat att välja på, som inte kostade skjortan. Eva och jag beställde var sin Skagenröra på en brödskiva, som garnerats med räkor och gurka. Inte nog med det, efter mackan vräkte vi i oss var sin av husets specialitet, nämligen en marängtårta med vaniljkräm. Tillsammans med var sin kaffe fick Eva pytsa ut med 310:- för oss båda och det kan det vara värt en söndag som denna.


                                                                Bibi med solsken i blick.

Tillsamman med Bibi och Thomas satt vi sedan någon dryg timme och konverserade om både det ena och det andra. Men, mest om golf. För ett drygt år sedan var vi tillsammans i elva dagar på en resa med Easton Golf i Sesimbra i Portugal, ett mycket trevligt resmål. För närvarande är sådana utsvävningar inte aktuella på grund av pandemin, så vi diskuterade andra alternativ. Eftersom vi alla fyra har införskaffat årets golfhäfte, som erbjuder halv greenfee på massor av banor både i Sverige och utomlands, pratade vi om att göra någon tredagars golfresa i Sverige. Ekerum på Öland kan vara ett förslag, eller åka runt i Blekinge och spela flera av deras trevliga banor. Vi får se hur det blir när vi väl blivit vaccinerade.


                                                                Bentley convertible!

Det roliga tar alltid slut fort och vid halvfemtiden var det åter dags att åka hem, var och en till sitt. När vi hade gjort rätt för oss och lämnade stället upptäckte jag en häftig bil på en privat parkering, märkt Eva, precis vid utgången. Förmodligen var det ägarens bil och ett bevis på att affärerna gick bra. Kul med människor som lyckas med vad de företar sig, eller hur?

Ett litet avbrott i karantänen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar