lördag 6 mars 2021

Kort vinterträning

Några bollar på rangen - 2021-03-05

Efter dagens pass på gymet kom jag tillbaka hem full av energi. Det var ganska kallt, bara någon enstaka plusgrad, men solen sken så någon form av utetillvaro var definitivt motiverat.


                                    På väg till dagens korta träningspass på Vasatorps GK.

För att bibehålla muskelminnet i sin golfswing, så krävs det regelbunden träning på rangen eller spel på banan. Och för att orka träna är det viktigt att kroppen är fit for fight, vilket är en stor anledning till att jag går på gymet tre gånger i veckan. Vi bestämde därför med Kirsten och Bertil att vi skulle träffas på golfklubben vid halv tolvtiden för att skicka iväg några bollar på driving rangen och därefter ha lite social samvaro och prata lite.


                                Det behövs inte många bollar innan man märker om det funkar.

Vi gjorde faktiskt samma sak för en vecka sedan. Då kändes det verkligen inte bra varför jag gick missmodig från rangen efter att inte ha träffat bollarna något vidare. Men idag var en ny dag och nu skulle det nog gå bättre.


                            Hade svårt för denna klubban länge, men började hitta rätt i höstas.

Genom att börja slå några bollar med de lättare klubborna, åttor, nior och wedgar, så brukar det gå bra att hitta rätt rytm. Efter hand går man genom alla klubborna i bagen, slår några slag med varje, innan det är dags för "Storestig" - drivern. Med den vill man kunna slå så långt som möjligt, men under rådande omständigheter, med kalla bollar och en våt drivingrange där det inte blir någon rull, så blir det inte så långt som man vill. Man får bortse från längden och istället fokusera på riktning och bollflykt, annars är det lätt at deppa ihop.


                                                               Belöningen efter träningen.


                                            Bertil bruka ofta överraska med en liten dessert.

Efter en knapp timme upplevde alla att dagens träning gått betydligt bättre än förra gången. Ganska nöjda gick därför ifrån driving rangen allihop för att istället kunna ägna oss åt dagens höjdpunkt nämligen fikastunden. Vid den här tiden förra året var Eva och jag i Portugal och spelade golf. Kirsten och Bertil brukar också tillbringa flera månader i sträck i Spanien under våren, men på grund av pandemin har det  naturligtvis inte gått i år. Där vi sitter i lä, med solen blagande på oss, så blir det ganska varmt. Vi funderara vidare på om när och var man ska kunna åka på golfresor igen och drömmer oss bort till våra favoritländer, Kirsten och Bertil till Spanien och Eva och jag till Skottland.

Hoppas att vaccineringarna kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar