torsdag 16 augusti 2012

Besöksrekord på bilträffen?

Har aldrig sett så många bilar och MC tidigare - 2012-08-15
En del hann köra från bilträffen i Vikingabyn innan alla hunnit dit.


Köerna till träffen verkade aldrig ta slut.
Lars 4/4 skymtar i framkanten av bilden.
Och, det var kanske tur för annars hade inte alla kommit in, vilket de inte heller gjorde. Trots de hemvändande, fick en hel del bilar och MC inte plats på område utan fick parkera längs vägen eller längre bort vid Löddeköpinge kyrka.


Vår Morgan i gott sällskap,
mellan en Bentley och en Ferrari.
Eva och jag åkte dit redan klockan 1720 och fick en bra plats på parkeringen för europabilar, ganska nära utfarten från området. Det är emellertid bara andra gången i år som vi besöker träffen, då vi sett de flesta fordonen tidigare. Men kvällen var fin och vårt barnbarn Elias som, vid två års ålder, redan är biltokig och skulle få sitt intresse tillgodosett under kvällen.

Precis bakom vår bil fanns Lars och Solli Olofssons gula 4/4:a parkerad. Dem hade vi lärt känna på Morgan Ownwrs Group of Swedens årsmöte på Bäckaskogs Slott i maj.


Lars i samspråk med denne Palmér.
Bara ytterligare en Morgan dök tyvärr upp denna underbara tisdagskväll. Det var en viss Herr Palmér från Malmö, som anlände i sin 4/4:a från 1966 och som alltså var ett år äldre en Lars 67:a. Färgen på bilen var väldigt annorlunda. Jag fick veta vad den kallades, men har redan glömt det. Paret Palmér kom med endast brooklandsrutor monterade, vilket jag tycker är häftigt. Det berättades att bilen alltid framförs på detta sätt.

Till dessa tisdagsträffar i Löddeköpinge kommer det så många bilar och motorcyklar så att man ibland inte "ser skogen för bara träd".




Måste vara finare nu än när den var ny.
Men, vissa bilar sticker ut mer än andra. När jag såg denna Volvo 142 från 1968, så blev jag hänförd. För det första hade Eva och jag en exakt likadan när vi var nygifta och för det andra har jag aldrig sett en tidigare bruksbil i ett sådant fantastiskt fint skick som denna.



Den alltid positive Kalle Borg.
Ett annat celebert besök på träffen var den välkände Kalle Borg. Kalle är den ursprunglige initiativtagaren till dessa tisdagsträffar, som en gång började i Dösjebro. Att den, på den tiden, lite mindre träffen skulle växa till dagens proportioner, skulle han nog inte kunna drömma om då. Kalle gled ståndsmässigt in till träffen i en fin Aston Martin.



Ett hav av MC av alla typer och märken.
Om det var många bilar på träffen så ska vi inte tala om antalet motorcyklar. Jag uppskattar att det fanns flera tusen tvåhjulingar ute på fältet, där även mindre flygplan brukar landa och starta.



Entusiaster på sitt eget sätt.
Ett nytt inslag på träffen denna tisdag var ett femtontal tärränggående fordon typ Land Rover, Range Rover m fl, som tydigen planerat in en egen träff i träffen.

Det som är trevligt på den här typen av tillställningar är att allt är så spontant och otvunget. Ingen inträdesavgif och inga andra krav som ställer till det. Och, så träffar man så många, både gamla och nya, bekanta bland alla de helt olika intressegrupperna.

Det är väl så det ska vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar