söndag 8 september 2013

Carro ensam tvåa i Helsingborg

LET Helsingborg Open - 2013-09-08
Att titta på när tjejerna spelat golf under veckan har verkligen varit kul. De har spelat TC-banan på Vasatorp från tee 57, d v s från samma tee som jag själv brukar slå ut från. I och med detta så kan man verkligen se vilket klipp de här tjejerrna har och jämföra deras slag och längder med hur man lyckas själv.
Vädret har varit perfekt, även om blåsten varit hård i stort sett alla dagarna. För egen del var jag på Vasatorp i torsdags och idag, finaldagen. Jämfört med i torsdags så var publiktillströmningen naturligtvis otroligt mycket större i helgen.
Jag har alltid gillat Laura Davies eftersom hon både spelar snabbt och slår långt. Som exempel kan nämnas att hon drev greenen på åttonde hålet trots att tee var uppsatt där normalt teekulorna för tee 60 brukar stå.

Laura puttar för birdie på 17:e.
För att komma fram till 18:e green innan ledarbollarna började komma in, så följe jag Laura under hennes tre sista hål. På 16:e missade hon sin ganska långa birdieputt, men på det korta 17:e, ett par tre hål, fick hon sin revansch och satte en femmersputt rätt i koppen, för totalt -2 för tävlingen.

Laura laddar på sista hålet.
På sista hålet, (9:an spelades under veckan som 18:e) hamnade hennes boll i semiruffen till vänster, men ett säkert inspel och två puttar gjorde att hon med högburet huvud, kunde gå av green med en ny toppfemplacering i bagaget.

Caroline Hedwall gick ut sista dagen med en ledning på fyra slag. Hon hade emellertid en tuff dag på jobbet och gick två över par sista varvet. Det gjorde dock inte australiensiskan Rebecca Artis, som efter sjutton spelade hål ledde med tre slag före Carro. Men Carros birdie på 17:e och Rebeccas bogey på avslutningshålethålet innebar att det bara skiljde ett slag när Carro skulle spela in på 18:e. Hon låg i semiruffen till höger, slog ett fint högt slag, men när bollen landade på green så rullade den förbi hålet och av. Hon hade fått en sk "flyer" från semiruffen och fick inte stopp på bollen efter landningen på green. Men, trots att både hon och hela publiken ville att hon skulle vinna, så måste hon vara nöjd med att bli ensam tvåa i tävlingen.

Caroline avslutar med ett par på sista hålet.
Hela arrangemanget måste ha varit en stor succé för arrangörerna. Vädret har varit fint, spelarna har rosat banan och publiktillströmningen har varit god. Ska bli intressant att läsa imorgon hur många som kom till Vasatorp och följde spelet. OM nu, mot förmodan, någon tidning bekvämar sig att skriva om golf.

Kul och spännande har det varit och jag ser fram mot nästa års tävling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar