tisdag 1 september 2015

Årets event på Vasatorps GK

Även i år ska jag köra damer - 2015-09-01
Redan förra veckan började det byggas, fixas och donas på Vasatorp inför årets höjdpunkt, nämligen Helsingborg Open. Det är tredje året i rad som LET-tävlingen spelas på samma bana. Hur det blir framöver vet vi ingenting om i nuläget, men alla hoppas naturligtvis på en fortsättning.

Kul att man använder den svenska flaggan på greenerna.
Vid mitt besök på klubben idag så fanns redan många av spelarna på plats. Tisdagen innebär inspelsdag då spelarna kan spela några eller alla av hålen på Tournament Course. På driving rangen och övningsgreenerna stod tjejerna och tränade, antingen ensamma eller med sin caddie, coach eller pojkvän.

Har tidigare bara sett honom på TV.
Han hjälper henne att läsa puttlinjen.
Och, när jag upptäckte en av pojkvännerna så hajade jag till. Är det inte..., jo visst är det den kände vänsterspelande australiensaren Richard Green som står där borta. Tydligen har han tagit ledigt från veckans europatourtävling i Ryssland för att istället hjälpa sin norska flickvän Marianne Skarpnord på bagen. Ja, den kärleken. Men, sådana här par har nog inte chans att träffas speciellt ofta då de nästan alltid befinner sig i olika länder. Det gäller alltså att passa på när möjlighet finns!

Carro intervjuas på restaurangens uteservering.
Det dök även upp en annan kändis, nämligen Caroline Hedwall, som tillsammans med Vasatorps egna Johanna Björck är de vi kommer att hålla tummarna alldeles speciellt för under veckan.
En annan blivande storspelare, som också är på plats, är Marcus Kinnhult som ska gå caddie till sin 15-åriga lillasyster, ett stort löfte även hon.

Pressrummet på Vasatorp GK.
I det här rummet kommer presskonferenserna efter avslutande ronder att hållas. Och, säkerligen får vi här se och hör både Carro, Laura Davies och flera andra berömdheter uttala sig om dagens insats.

En del av sponsorbyn.
Som jag skrev inledningsvis så råder det full aktivitet på området kring klubbhus och övningsområde. Här bygger man upp sponsorbyn, VIP-tält och restauranger för spelare och funktionärer. Om vädret blir gynnsamt kommer det förhoppningsvis att vimla av folk under resten av veckan.

Imorgon onsdag spelas ProAm-tävlingen där tjejerna spelar i bollar tillsammans med sponsorer, lovande junisar eller något högdjur från kommunen. Det brukar vara trevligt att titta på eftersom det då är lite mindre publik varför det blir lättare att komma närmare spelarna.

Uniformen.
På torsdagen inleds den riktiga tävlingen på allvar och då kommer alla de drygt 250 funktionärerna att finnas på plats för att hjälpa till att lotsa tävlingen till en framgång både för spelare och arrangörer.

Själv ska jag än en gång vara lite av damernas riddare och transportera spelare och deras caddies i en golfbil mellan det nionde och det första hålet (för de som börjar det tionde hålet). Under färden blir det min uppgift och vara social samt försöka uppmuntra spelarna med glade tillrop på ett käckt och trevligt sätt.
För att vi funktionärer ska se städade och representativa ut har vi också tilldelats några klädespersedlar som också ska leda till att spelare och publik ska kunna identifiera oss som funktionärer och vid behov få hjälp med råd och dåd.

Senast åkte bl a Laura med mig i bilen, ska bli spännande att se vilka det blir i år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar