söndag 13 september 2015

Med Tomas B och Thomas P på Vasatorps TC

Tre skolkompisar träffas igen - 2015-09-10
Vi hängde ihop som ler- och långhalm under våra tre- och i ett fall fyra år på Helsingborgs Handelsgymnasium, Tomas B, Thomas P och jag. Men sedan blev det som det brukat bli, militärtjänst, fortsatt utbildning, jobb och karriärer i olika delar av landet samt familjebildning.
Allt detta leder ofta till att man tappar kontakten med varandra.
Thomas B och jag träffas sporadiskt på golfbanan eftersom vi är med i samma klubb, men Thomas P hade vi inte haft någon närmare kontakt med på minst trettio år. Men plötsligt hände det! Tomas B och jag föreslog Thomas P att han skulle följa med oss och spela TC-banan på Vasatorp, som var i ett fantastiskt fint skick veckan efter Helsingborg Open. Trots att vi alla är pensionärer idag har vi en hel del obligations, med både barn, barnbarn och föreningsliv, så lyckades vi hitta en dag där alla var lediga och kunde ställa upp.

Thomas P och Tomas B.
Vi bestämde att vi skulle träffas en dryg timme innan vi skulle slå ut på första hålet. Efter så många år utan kontakt så hade vi naturligtvis mycket att ta igen. Många gamla minnen, som vissa kom ihåg och andra hade glömt, togs upp, vilket gjorde att det efter en timmes snack ändå kändes som om det inte var så längesedan allt hade hänt.

På väg till första tee under glatt samspråk.
Tomas B hade fixat en greenfeebiljett genom sina kontakter så Thomas P slapp betala det ohemula priset av 535:- för dagens runda. Thomas P har ett betydligt högre handicap än vad jag och Tomas B har, men under dagens runda hade han definitiv betydligt fler lyckade slag än vad vi hade.

Hur många blev det nu?
Förmodligen var Tomas B och jag allt för intresserade av att fortsätta prata om gamla minnen vilket resulterade i att fokuset på golfspelet inte var det rätta. Thomas B brukar oftast spela match så han bryr sig inte om hur många slag han har. Och det var kanske tur just idag.

Som i gamla tider.
Inte någon av oss kom dock i mål på något resultat att skriva hem om om, men golfen var egentligen inte det viktigaste utan mer en anledning att träffas efter alla dessa år. Nu är det gjort och vi har redan bestämt att nästa golfrunda ska spelas på Ängelholms GK, som Thomas B redan har trollat fram greenfeebiljetter till.

Så, på snart återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar