fredag 29 november 2019

Årets sista runda på TC...

...innan banan stänger i övermorgon - 2019-11-14
Det gäller att ta alla tillfällen i akt och när väderutsikterna för denna torsdag var mycket golfvänliga så beslöt jag och Jörgen att utmana banan.

Lugnt och stilla överallt.
Ingen före oss och ingen efter oss, så vi kunde skrida fram över fairways och greener i sakta mak.
Banan, har sedan några veckor spelats baklänges, d v s vi började på de sista nio och avslutade med de första nio. Anledningen är att, vi den här årstiden så spelar många endast nio hål vilket kan medföra stor förslitning på de första nio hålen.

Kvant har som vanligt stora förhoppningar.
Men, det spelade inte oss något roll. När vi till och med kan skönja blå fläckar på himlen och det i princip helt lugnt så leker livet, även om temperaturen endast var omkring 7C. Trots "kylan" och lite fuktigt på vissa ställen så var banan bra, inte minst greenerna.

Äggamacka ingår i fikat.
Vi kunde, som sagt, gå i vår egen takt utan någon som jagade på. Inte för att vi spelar speciellt sakta i vanliga fall, men nu hade vi möjlighet att dryfta saker om samhällstillståndet och livet i allmänhet, på ett intellektuellt, rogivande och käckt och trevligt sätt. Efter våra första nio hål, kunde vi i samband med fikat, där naturligtvis Jörgen inte hade något kaffe med sig, utan fick parasitera på mitt, kunde vi konstatera att vi faktiskt hade spelat riktig bra och golf, varför vi kände oss ganska självbelåtna båda två.

Med tre hål kvar och solen mitt i ögonen.
Också efter vår fikapaus fortsatte vi båda två att spela anständig golf. På en del hål, när vi hade solen mitt i spelriktningen, så hade vi stora problem att hitta bollarna, om de inte hamnade på fairway. Och, det vet ju alla som spelar golf, att det händer ganska ofta att det blir att leta i ruffen istället. Det hände också att vi inte hittade våra bollar överhuvudtaget, men vad gör det när solen lyser och vi fått en underbar promenad och ett spel som vi båda var nöjda med.

Förhoppningsvis blir det ytterligare några fina höstdagar, men då får vi spela på Öresunds GK alternativt Allébanan på Vasatorp.

Det får bli som det blir!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar