söndag 16 juni 2013

Morganmöte i Vittsjö

Morgans väckte uppmärksamhet under marknadsdagarna - 2013-06-15
Det var marknadshelg i Vittsjö och i hela byn fanns det karuseller, marknadsmånglare och hästdroskor som körde barn genom byn.


Mysigt ställe intill en sjö.
Morgangänget hade blivit anvisade en speciell plats där vi skulle ställa upp våra bilar till allmänt beskådande, innan vi skulle köra vår rallyrunda.


Gamla och nya bekanta.
Innan den åtta mil långa "scenic run" startade så fanns det tid att fika. Eva gick och köpte kanelsnäckor och kaffe i något av marknadsstånden, vilket inmundigades i samband med lite mingel med några av de andra deltagarna.

Till det inhängnade området, där vi parkerat, fick även några andra sportbilar tillträde. En Jaguar XK140 från 1956 var en av dem, precis som en ovanlig Datsun från 1967. Den sades vara Datsuns svar på MGB och hade en motor på två liter.


En underbart vacker bil...


...med en vacker instrumentbräda.


Två SAAB Sonett och en Datsun i mitten.
"The scenic run" avverkades på små, fina, kurviga och backiga asfalterade vägar, med en sväng upp i Småland. Inga prov eller frågor förekom under rundan, vlket var skönt att slippa. Det är ju köra som är det viktiga!

Lunch skulle vi äta på Vittsjö Golfklubb, en bana vi pelat flera gånger med varierande framgång. Här hade vi blivit anvisade att parkera våra bilar på innergården, vilket väckte stor uppmärksamhet och rendrade många frågor från intresserade golfspelare.


Fin miljö för våra Morgans!
När vi återvände till utgångsplatsen för rundan, så ville man att vi skulle köra som en lång karavan genom byn för att slutligen parkera på samma ställe som vi lämnat före rundan. Det är självklart att en lång karavan med 25 mullrande Morganbilar väckte stor uppmärksamhet bland marknadsbesökarna. Väldigt många kom också och tittade på våra bilar, som arrangörerna ville att vi skulle låta stå på vår parkering fram till 1600. Det fanns till och med en av besökarna som ville köpa våra kompisars, Ola Och Anita, bil.


Ett mysigt ställe med karaktär.
På natten skulle vi bo på Pensionat Furuliden. Det är ett gammalt pensionat, där nästan alla rummen var reserverade av Morganfolk. Eftersom det var marknad i byn kunde vi här köpa ett pass för en krogrunda, där vi kunde äta och dricka på tre olika ställen. Men, eftersom det skulle bli regn senare på kvällen valde vi att äta pensionatets grillade kamben och dricka öl där hela kvällen.


Göran ser nöjd ut efter att ha satt på sitt "storm cover" på sin tvåfärgade +4 för första gången.
Med tanke på regnvarningen hade alla fällt upp sina sufletter på bilarna medan en del också monterat sina
s k "storm covers, över sufletterna.

Har nästan varit benägen själv att få en sådan på min överarm. Kanske  lite tydligare!
Under kvällen blev det som vanligt mycket snack, och allt mer i takt med inmundigandet av pilsner och vin. En riktig entusiast visade också en tatuering, som han låtit göra i ett svagt ögonblick.


Anita och Ola gör sig klara för hemfärd.
På söndagen var det inte inplanerat några aktiviteter utan det var "höger, vänster om", som arrangören Thomas Svensson uttryckte det. Vi åt därför en sen frukost vid niotiden och var nog några av de sista som lämnade Pensionat Furuliden.
Molnen tornade upp sig när vi skulle köra hem, men naturligtvis körde vi öppet. Vi hann också få in BRUM i garaget innat regnet började.

Ännu en trevlig samvaro med entusiastiska Morganägare var till ända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar