tisdag 11 juni 2013

Olas Morgan startar inte...

...dagen före vi skulle till Danmark - 2013-06-06
Lite panikkänslor fick Ola när han gick ut i garaget och skulle förbereda sin Morgan för turen till Jylland i Danmark. Visserligen finns det de som säger att det endast är engelska bilar som kan stå stilla i garaget och gå sönder, men ändå! Som tur är finns Steve och hans grabbar på English Car Care i Löddeköpinge, som välvilligt ställde upp på ett akutuppdrag. Olas Morgans bogserades av en kompis från Bjärred till Lödde och snart var den inne i Steves verkstad.


Gossarna kastade sig över (under) bilen.
Är det tändningen eller bensintillförseln som strular?


Steve fixar och donar.
Verktyg plockades fram och luftrenaren plockades av. Det mättes med instrument och slangar kopplades bort och andra kopplades till. Någon bensin kom inte fram när vi körde med startmotorn. Kunde det vara bensinpumpen som strulade? Ola och jag gick runt bilen och Ola tog av reservhjulet. Och, vad upptäcker vi? Jo, att den lilla slangen från bensintanken hoppat av varför naturligtvis bensinpumpen bara sög luft.


Ola och hans Morgan redo för Danmarksutflykten.
Det verkar enkelt, när man väl hittar felet, men oftast är det kanske inte så lätt åtgärdat som denna gången,
Glad i hågen, då problemet var löst, åkte Ola tillbaka till Bjärred för egen maskin.


Inte kul om det läcker soppa när man tankar.
Men säg den glädje som varar. Hemma i garaget upptäckte Ola att påfyllningsslangen till bensintanken hade en stor spricka. Nu var goda råd dyra. Att hitta en sådan slang på direkten var inte att tänka på. Men, Ola gick runt i sitt garage och letade efter något som kunde passa och noterade att slangen till hans industridammsugare verkade vara av samma storlek. Det visade sig att den passade perfekt och även detta problem löste sig. Åtminstone tillfälligt. Ny slang är beställd hos Steve och kommer att ersätta dammsugarslangen efter återkomsten till Sverige, nästa vecka.

Nöden är uppfinningarnas moder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar