måndag 1 juli 2013

Äntligen hemma

Anita och Ola har utökat sin Morganflotta - 2013-06-30
I ett drygt halvår har Ola och jag hjälpts åt att leta efter en Morgan Roadster på nätet. Bilar med treliters V6:a verkade vara svåra att hitta medan det fanns massor av den nya 3,7 liters modellen till salu. När Ola nästan har fått napp så har den aktuelle bilen sålts mitt framför näsan på honom. Men, så för ett tag sedan, så hittade vi en bil i England. Och, inte vilken bil som helst utan en som tagits fram speciellt för London Motor Show 2006. Den är lackerad i Lotus Sunburst Orange och lär vara den enda Moggen i den färgen.


A one off när det gäller färgen.
Efter lite strul med överföring av pengar från den svenska banken till den engelska kunde Anita och Ola äntligen börja den långa resan tillbaka till Sverige. En av färjorna mellan Harwich och Esbjerg hade blivit skadad vid en krock med en pir eller något, så det var fullbokat ända fram till den 7:e juli. För egen del hade jag gärna stannat i mitt favoritland och väntat till den 7:e, men Anita och Ola ville hem. Det blev för dem att åka via tunneln och sedan ta sig genom Europa, vilket måste vara en ren glädje. Efter övernattning i Eindhoven drog de sedan genom Tyskland på Autobahn till Travemunde där de tog nattfärjan över till Malmö.


Jättefräck enligt min uppfattning.
Anita var inledningsvis lite tveksam till färgen men desto mer hon kollade den, inte minst den svarta inedningen med piping i samma färg som karossen, så blev hon alltmer övertygad om att det var den bilen de skulle ha.


Ett sådant reg.nummer är värt pengar i England!
Deras Morgan har endast rullat 2000 mil och är i ett verkligt fint skick. Två mindre stenskott var de enda felen de kunde hitta, men sådant går att fixa med touch-up-paint från Chipex i England.


Stolt Ola med sin nya, fina Roadster.
Bilen var försedd med många options som Motolita ratt, door checks, instrumentpanel i valnöt, radio och CD-spelare (vad vi nu ska he det till?) och s k mesh grille (det är den som sitter innanför den vanliga grillen).

Nu återstår endast lite kontakter med transportstyrelsen och registreringsbesiktning, sedan är det bara att åka. Jag påpekade för Ola att innan han åker till Bilprovningen så måste han skifta plats på det bakre dimmljuset och backljuset annars får han komma tillbaka och betala ytterligare 500:-, precis som jag fick göra.

Anitas och Olas bil kommer säkert att väcka stor uppmärksamhet när vi träffar en massa andra Morganfreaks på höstmötet i Blekinge i slutet av augusti.

Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar