fredag 26 augusti 2011

Golf på Vasatorps nygamla bana

Golf med torsdagsgänget - 2011-08-25
Den fredagsgolf vi spelade, varje fredag, tidigare år har nu ersatts med torsdagsgolf en gång i månaden. Detta beror på två saker. För det första har många klubbar helggreenfee redan på fredagen och för det andra så har nu gängets klubbtillhörighet splittrats så att vi nu är medlemmar i fem olika klubbar. Men vi vill trots detta försöka hålla ihop gruppen och då blev torsdagsgolfen en variant.


Ombyggnaden är i full gång på första nio.
Ombyggnaden av Vasatorps Gamla bana har redan inletts, vilket har fått till följd att de första nio hålen nu är stängda. "Nya" Gamla banan består nu av Allébanans nio hål samt de sista nio på Gamla banan. Men redan den 1:e oktober stängs även de sista nio på Gamla banan och då kommer vi att vara hänvisade till TC-banan och Allébanan fram till sensommaren 2012 då den nya Gamla banan förväntas bli spelklar. Hur man nu ska kunna hinna med det.


Eiert på väg mot Allébanan där han passerar
ett sponsortält fullt med frukt och kexchoklad.
TC-banan var abonnerad av ICA på torsdagen och på fredagen var båda banorna stängda på grund av ICA:s företagsgolf. Förhoppningsvis tog klubben in en rejäl summa från detta evenemang, men jag kan förmoda att det störde en del medlemmar, som blev utestängda för spel på sin egen bana.

Jurgen, Sven, undertecknad och Eiert.
I vårt torsdagsgäng ingår åtta golfare, men idag hade bara fyra möjlighet att ställa upp till spel. Några av grabbarna arbetar fortfarande och kunde därför inte medverka.


Paraplyn togs fram på det fjärde hålet.
Det här med torsdagsgolfen är mycket prestigefyllt och alla vill ju vara bäst. Till varje pris! Vädret var fint fram till det fjärde hålet då det började regna. Det brukar ju göra så, både när jag är på golfbanan och när jag är ute och kör med någon av mina bilar.
Det var mycket jämt mellan oss alla fyra, även om ingen av oss spelade särskilt bra. Sven åkte golfbil så egentligen borde han få några slags tillägg på grund av denna bekvämlighet.


"Jaha, ett räd i vägen IGEN".
Eiert, som blev sist i dagens runda, har en otrolig förmåga att hamna i de mest underliga lägen. Så när han kom fram till sin boll på det trettonde hålet, såg han inte glad ut. Även om Zacke påstår att det inte finns något som heter otur i golf, så vet jag inte riktigt vad man ska kalla ett sådan läge som Eiert skulle tackla.
Jag hörde några dämpade svärord, men låtsades inte om det.
Vi hade en trevlig runda, regnet varade bara ett hål och när vi tog vår fika hade vi glömt alla våra dåliga slag.
Nu är det Eiert som bokar bana till nästa månads torsdagsgolf.
Han blev ju sist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar