lördag 12 oktober 2013

Bo-Ingvar Svensson på Galleri Gamla Staden

Vernissage i Landskrona - 2013-10-12
Min mångårige kollega och AD:n, designern och fotografen Bosse ställer i dagarna ut sina fantastiska blyertsteckningar på Galleri Gamla Staden på Norra Kyrkogränden 31 i Landskrona.

Pittoresk miljö i Landskrona.
Här samsas han om utrymmet med fotografen Per Jahnke och de båda konstnärerna Christer Sandelin och unge Tobias Kühl. Galleriet håller öppet för vernissage den 12-13 oktober och är också öppet varje helg, mellan 12 - 16 fram till och med den 3:e november.

Bosse vid en av sina blyertsteckningar
Bosse har verkligen många strängar på sin lyra. Förutom sin enorma talang som illustratör är han en ypperlig fotograf. Men, det räcker inte med detta, då han också designar både möbler och kök samt ritar mycket vackra hus både av klassisk landsbygdskaraktär med vasstak och art decoinspirerade funkishus. Intresserade hittar bilder och information på: http://www.landsbygdenshus.se

Halvfärdig blyertsteckning av Bruno Mattsson
Eftersom han de senaste tio åren blivit allt mer intresserad av design och arkitektur är det ganska naturligt att han senaste året har ägnat sig åt att basera sina illustrationer på kända formgivare som Josef Frank och Bruna Mattsson, där både porträtt och kända verk av designern finns med.

Blyertsteckning som handkolorerats efter tryck.
Att han är duktig på prträtt famgår bra här.
Bosse var i sitt tidigare liv väldigt aktiv inom den svenska Mercedes Old Timer Club, där han under flera år producerade klubbens förnäma klubbtidning. Intresset för Mercedes Benz finns i högsta grad kvar även om han inte längre har någon egen äldre Merca i sitt garage.

Galleriet öppnade för förhandsvisning igår, då det var kulturnatt i Landskrona. Idag när vi besökte galleriet berättade Bosse att han hade sålt ganska mycket redan första kvällen, så nu hade han mycket arbete framför sig.

Exempel på Pers foto.
Bakom och till vänster om Tobias Kühl finns ytterligare exempel på Pers foto.
Fotografen Per Jahnke hade, utöver annat fotgraferande, en liten specialitet i att fotografera artister av olika slag. Ibland ringde artisterna själv upp och ibland fick Per ta initiativet till kontakt.

Verk av Christer Sandelin där det högra visar exemepel på samarbetet med Per Jahnke.
Per samarbetar också lite med den tredje utställaren, Christer Sandelin, som kan utgå från ett av Pers foto för att sedan bearbeta den efter eget huvud.

Tobias Kühl
Serieteckningsinspirerade motiv.
Den fjärde och med sina 21 år yngste utställaren är Tobias Kühl. Det berättades att han började sin konstnärliga bana som grafittimålare, men när han sedan förstod att han kunde måla på riktigt så ägnar han sig nu åt det istället. Även Tobias lär ha både sålt en del och fått beställningar på fler saker, vilket måste kannas väldigt kul för en ung kille i början på sin karriär.

Eva och jag blev väldigt positivt överraskade av vad vi såg. Båda tyckte vi att, trots stora skillnader mellan de fyra utställarna, så fanns det ändå någon form av röd tråd som gjorde att de fungerade bra tillsammans.

Så, åk dit och bli inspirerade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar