onsdag 16 oktober 2013

Joes Garage firade 20-årsjubileum

Mingel, garagesnack, kaffe och tårta - 2013-10-14

Träffarna på Joes är nästan alltid välbesökta.
Parkeringen utanför Joes Garage i Furulund var överfull av bilar, främst Jaguarer. Varannan måndag brukar det vara träffar hos Joes Garage och även om jag inte äger någon Jagga själv, så är det alltid kul att träffa bilintresserade, varav en del ibland har mer än en entusiastbil, till exempel en Morgan.

Alltid fina bilar till salu.
Man blir förvånad över att en begagnad Jaguar, visserligen med ett antal år på nacken, kan vara så "billig". Det fanns en stor Jaguar, som bara rullar 5000 mil med en prislapp på under 200.000. Det är faktiskt ganska prisvärt för en bil av den kalibern med all den lyx och prestanda den erbjuder.

Som det brukar gå till, så leddes vi in i en av deras verkstadslokaler där man visade en 20 år gammal bil och jämförde den med en av senaste årsmodell, som stod bredvid.  Bland annat berättades att man nu, i de nya bilarna, kan hitta ett ev elfel på några minuter. Något som kunde ta flera timmar på de äldre modellerna.

Så ska bilar se ut.
Inte mycket plast här inte.
Inne i försäljningshallen fanns det bland andra en Jaguar Mark V från femtiotalet. På prislappen stod det 189.000, om jag inte minns fel. Undrar hur länge den får vara kvar.

En Mark II och två E-types.
Inne i renoveringsverkstaden fanns bland andra den vita E-typen, som undergår en fullständig renovering. Den är nu lackerad i väntan på motor och växellåda som tydligen renoveras någonstans i England. Anledningen till det är att det, enligt killarna på Joes Garage, blir både billigare och bättre gjort i UK. Nackdelen är att väntetiden är ganska lång.
Här fanns också en blågrå E-type. Den hade importerats från USA, vilket konstaterades av att det bara fanns två förgasare. Det var förmodligen en Californiabil, då bilen verkade rostfri medan lacken var alldeles matt p g a starkt solsken.

Efter "föredraget" ute i verkstaden så drog folket in i försäljningshallen igen för att avnjuta kaffe och princesstårtor som dekorerats med Jaguarloggan i marsipan.

En trevlig kväll, som vanligt, på Joes Garage!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar