söndag 20 april 2014

Ut i naturen

Fint Morganväder igen - 2014-04-20
Med väskan packad med nyinköpta frallor och några wienerbröd med choklad ovanpå drog Eva och jag iväg vid tolvtiden. Precis som vanligt visste vi inte vart vi skulle åka, men vi tog vägen nere vid havet, förbi Barsebäcks golfbana och kom fram till korsningen i Häljarp. Höger eller vänster? Det blev höger för vidare färd genom Kvärlöv och vidare ut mot Asmundtorp. Vi passerade sedan vår tidigare golfklubb, Söderåsens GK och körde in i Billesholm med riktning Norra Vram. När vi kom till Vrams Gunnarstorps Slott svängde vi av till höger upp mot Söderåsens skogrika trakt.

Bekvämt med bord så behöver man inte filt på marken.
Här for vi runt i jakten på ett lämpligt ställe att fika på. Har kört många veteranbilsrallyn där och vet att det finns en sjö där det också finns några bord att fika vid. Hittade inte platsen, hamnade i Kvidinge, men körde vidare mot Klippan där vi hittade en avtagsväg där det stod Stenestad. Upp igen på åsen och efter någon mil på småvägar hittade vi, inte vår sjö, men ett annat ställe i skogen där det fanns bord för fika.

En stubbe det växer blommor i.
Eva kan ju aldrig sitta stilla så länge så hon begav sig ut i skogen en bit, kanske i jag på stenar, vad vet jag.
Men, som tidigare Mulleledare hittar hon alltid något som hon tycker är värt att föreviga. Hon drog också upp några vitsippor som hon tänker plantera i trädgården. Får se hur det går.

Inte konstigt att han glodde på bilen.
När vi satt där i all stillhet och njöt av tystnaden, så kom det en bil med en kille från Lund. Han gick runt om Morganen flera gånger och tittade och kom sedan bort till oss och började ställa frågor om bilen. Det visade sig att han inte var helt utan kunskap om Morgan och dess historia, så det var kul att prata med honom.
När han var färdigpratad packade vi ihop våra grejer och körde fina småvägar tillbaka till Lödde.

Har man en Morgan får man räkna med att ofta bli "antastad"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar