torsdag 2 juni 2011

Ytterligare en runda på Vasatorp

Gamla banan med Inga-Lis och Eiert - 2011-06-02
Eiert hade varit ute i god tid och bokat start idag klockan 11:08. Eftersom väderutsikterna varit fördelaktiga hade det nog varit svårt att komma ut om vi inte bokat i god tid.
Vi spelade Gamla Banan igen eftersom denna ska byggas om med början i augusti. Vi är därefter hänvisade till TC och Allébanan under minst ett år, kanske längre.


Eva och Eiert pratar om sin respektive taktik inför ronden
Det är långt och rakt som gäller.
Det var naturligtvis fullt med folk på alla banorna, men spelet flöt fint. Vi behövde inte vänta på framförvarande parti och var heller inta jagade bakifrån. Min start var tveksam. Låg två slag precis utanför green på ettan men kasserade hem min första treputt där. På tvåan slog jag först driven i den första dammen och fick droppa och sedan toppade jag en järnsjua ner i den andra dammen och fick droppa igen. Med 10 slag i på detta hål så hängde mungiporna ganska långt ner. Redan på detta tidiga stadie! Det blev väl något bättre efterhand och ett par på fyran piggade upp.


Efter en lååång drive på sexan sopar Eva här iväg en träfemma,
som tyvärr hamnade höger om green.
Mina utslag från tee fungerade faktiskt ganska bra så det var sällan jag hamnade i problem i samband med detta. Problemen uppstod istället vid och på green, där toppade wedgar och treputtar ökade på den inre irritationen i kroppen. I och med min ständiga höjning av mitt handicap så hade jag idag tre dubbelslag, varav ett på nian, där jag fick tre poäng. Efter nio hål var resultatet 15 poäng för mig och 17 poäng för Eva.


Inga-Lis och Eiert fyller på energiförrådet i kiosken
"vattenhålet" efter halva rundan.
Det är inget kanonresultat, men i alla fall godkänt. Korven efter nio är kanske det nyttigaste man kan stoppa i sig, men det ger nog lite energitillskott.
Det var perfekt väder att spela golf i med lite växlande molnighet, lite sol, nästan ingen vind och drygt 20 grader varmt. Med två ytterligare par på inrundan, men också en 7:a och en 8:a, så tangerade jag precis 30 poäng. På grund av tio slag i på andra hålet så blev det emellertid ytterligare en rond över hundra slag för mig, 101, vilket jag är allergisk emot. Ännu en gång fick jag stryk av hustrun som med 96 slag och 32 poäng förödmjukade mig återigen. Men hon hade bara 28 puttar och förmodligen också lite tur!
Efter det att vi spelat klart så såg jag fram mot lite belöing, eller tröst, i form av min vanliga kaka med vispgrädde ovanpå.


Några andra av våra glada golfkompisar, som på grund av hög
ålder bara orkade nio hål, satt som vanligt och hängde i restaurangen. 
Kirsten, Maria, Håkan (John Daly) Andersson och Bertil.
Ytterligare en liten belöning väntade hemma då jag skulle hinna se de tre sista timmarna från European Tour-tävlingen från Wales på TV. Och samtidigt passa på att somna i soffan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar