lördag 27 april 2013

20:e april är det alltid vårupptakt hos BSCC

Mycket mingel och varm korv och kaffe -2013-04-20
Den här träffen har blivit tradition. Det började för en massa år sedan när BSCC ägdes av dansken Olesen och Jonas Pölda har efter övertagandet, för ett antal år sedan, fortsatt i samma anda.


Det kommer alltid många MG till BSCC.
I år var vädret perfekt och lockade därför säkert extra många körsugna till Billeberga. På denna årliga träff möter jag alltid många gamla kompisar, från den tid när vi var medlemmar i MGCC och då Eva hade en GT. De som var i tjugoårsåldern, när vi inom MG-klubben började träffas regelbundet, har nu blivit drygt femtio och har vuxna barn. Men de håller fast vid sina bilar!


En riktigt fin MGA Twin Cam Coupé


MGTC är en vacker bil!
Det dök upp många fina bilar och det fanns flera som jag inte sett tidigare.

Mycket bilsnack deltagarna emellan.
Det var naturligtvis i stort sett enbart engelska bilar som kom dit och omfattade märken som MG i flera varianter, Triumph, Jaguar, Morgan och till och med en VW-buss, ett fordon som idag anses mycket värdefullt. En och annan motorcykel av brittisk härkomst fanns också bland besökarna.

Ända från Ljungby hade Tomas Andersson kommit i sin MGBGT, som han ägt i många år. Han har varit medlem i MG-klubben under lång tid och är tillika golfspelare. Som nybliven pensionär lär han nu få mer tid till

Den välkände MG-profilen Gunnar Ahlqvist
 i samspråk med Tomas Andersson.
både sin MG, sin båt och golfspelande.


Nyare Morgan +4.
Till min stora glädje, som Morganägare, dök det faktiskt upp fem Morganbilar i Billeberga. En av dem var Björn Skude med son från Malmö som anlände i Björns fina +4 av senare modell. Sonen har just nu en fin MGB för helrenovering hos BSCC. Den har fått helt ny kaross och är lackad och snart klar för the road
.
När klockan närmade sig halv tre, så drog vi några stycken vidare till Flinckmans café i Sireköpinge. Det är på väg att bli tradition eftersom det är andra eller tredje året som vi gör så.


Conny med hustru Caroline, Ronnie, Heine samt
Catarina och Gunnar Ahlqvist, avnjuter fina
bakverk hos Flinckmans.
Till fikat anlände också Ronnie Palmqvist från Helsingborg, mångårig MGBGT-ägare, som inte hann komma till BSCC eftersom villaföreningen hade städdag på lördagen.
Tyvärr fick jag just höra att växellådan på Connys och Carolines tidiga MGB rasade på hemvägen.
Det händer alltid något med de gamla engelsmännen, framförallt när man minst förväntar sig det. Förhoppningsvis så får Conny det här fixat vad det lider även om han just nu är ganska fed up.

That´s life with old british cars and maybe it´s also the thrill!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar