fredag 12 april 2013

Lycka är en RÖD traktor

Kul att skämma bort barnbarn - 2013-04-12
Min sonson Elias har under sitt drygt två och ett halvtåriga liv varit extremt intresserad av bilar. Men, hans morfar, som bor i Frankrike, har en traktor, en Porsche. Så, ibland när Elias mamma skypar med sina föräldrar, så går morfar ut i garaget med sin iPad och visar sin traktor. Under den senaste tiden har Elias därför talat mycket om TRAKTOR, som faktiskt heter nästan likadant på svenska och på franska.


Spännande!
Naturligtvis skulle grabben ha en traktor och häromdagen kom det ett stort paket innehållande både traktor och släp.


Den ser lite konstig ut!
När han började rota i lådan visade det sig emellertid att traktorn inte var monterad, ett arbetet farfar därför fick ta på sig. Det var dock lättare sagt än gjort, inte minst på grund av att Elias var väldigt angelägen om att "hjälpa till" med att plocka ut alla smådelar som fanns i de medföljande plastpåsarna. Under arbetets gång blev det tid för Elias att äta lunch vilket gjorde att jag fick lite arbetsro med monteringen.


"Min traktor"
När Elias ätit färdigt var traktorn färdigmonterad och han kunde ta sin första provtur. Det var lite si och så med hanteringen av både ratten och tramporna, men det lär han snart komma på.


Lillsyrran som passagerare.
Naturligtvis skulle även lillasyster Sarah få en provtur, traktorn var ju utrustad med släp.
Nu återstår det att se om detta lantbruksredskap leder till en framtida karriär inom jordbruksnäringen eller om det även framledes kommer att vara bilar som gäller.

I dagarna framöver lär våren komma och då blir det dags för in liten åktur i vår Morgan, en bil, precis som alla andra bilar, Elias kallar för BRUM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar