fredag 5 april 2013

His first run in a Roadster

Ola testar VÅR Roadster - 2013-04-04
Det kändes faktiskt som vår i luften när Ola kom hit klockan halv två för att testa vår Morgan.
Två av våra nyare kompisar inom Morganfamiljen är Ola och Anitha från Bjärred. De äger sedan fyra år tillbaka redan en Morgan, en +4 från 1987, men Ola har under en tid känt lite sug efter en Roadster.
Vi har försökt att få till en testrunda under en längre tid, men har det inte varit snö, så har det berott på att paret varit i Indien eller på skidresa i Åre.
Precis innan Ola åkte till Åre så lade han faktiskt ett bud på en fin Roadster i UK. Det visade sig emellertid att en fransman kom någon dag före och köpte bilen. Men det finns fler att hitta i England, även om de inte är så många.
Igår var det fint väder och efter nattens frostgrader så kröp temperaturen upp till cirka 10C. Nu var det läge och Ola kom hit iklädd flygarjacka och pälsfodrad skinnmössa.


Ola i förarsätet.
Inledningsvis körde jag bilen tills den hade uppnått normal temperatur, men nere vid havet, utanför Barsebäcks Golfklubb, fick Ola ta över ratten. Nu fortsatte färden förbi Öresunds Golfklubb, genom Häljarp och fram till Saxtorpsrondellen.


Ola gjorde sig fort hemmastadd.
Efter att ha kört småväger första biten tyckte jag att vi skulle ta motorvägen ner till Bjärred, där Anitha hade kaffet färdigt. "Nu får du fläska på lite", tyckte jag. Och, Ola tryckte plattan i botten och drog förbi en hel karavan med lastbilar, i en hasstighet som förmodligen var lite över den rekommenderade.

När vi kom fram till Bjärred pratade Ola om "vilket drag" han tyckte det var i bilen. Kanske inte så konstigt eftersom Roadstern har cirka 100 hästkrafter mer än vad som finns i hans +4. Han upplevde också att Roadstern var i avsaknad av konstiga ljud och skrammel, jämfört med hans egen. Det var precis samma upplevelse jag hade när jag jämförde med min tidigare 1959 års +4.

Nu ska Ola lägga ett bud på ännu en Roadster i England, så förhoppningsvis kommer den svenska Roadsterfamiljen att utökas med ytterligare en.

Den som lever får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar