torsdag 9 september 2010

Imorgon blir det DX-möte i Karlsborg med grabbarna

Tre dagar på Karlsborgs fästning 10-12 september
Vi åker fyra stycken från Löddeköpinge klockan 1200. Men från vår klubb SSRA så blir vi omkring 15 radioamatörer. Vi tänker äta lunch på någon golfklubb på vägen eftersom det ofta serveras bra mat på dylika ställen. Det vet jag av erfarenhet. Till det vartannat år arrangerade DX-mötet i Karlsborg har hittills 115 amatörer anmält sig i år. Som tekniskt okunnig är detta möte för mig en av höjdpunkterna vartannat år.
De flesta kommer på fredagskvällen. Då blir det mingel, likasinnade emellan, lite mat, någon öl i baren och något kortare föredrag. Hela Hotell Wettern är abonnerat av Lake Wettern DX Group hela helgen.
Under lördagen kommer det att bli föredrag från klockkan 0900 till cirka 1700. Då kommer vi åhörare att få oss till livs alla de vedermödor som, i huvudsak utländska, radioamatörer fått uppleva på sina DXpeditioner till obebodda öar i Pacific eller exotiska länder på olika ställen i världen. Att lyssna på dessa människor är mycket intressant och brukar också uppmuntra till ökad radioaktivitet vid hemkomsten.
På lördagskvällen är det stor och högtidlig galamiddag, eller vad man nu ska kalla det. Då kommer de flesta uppklädda i kostym och slips Det gör att man knappt känner igen dem eftersom man är van att se dem i flanellskjorta och jeans. Men ska det vara fint så ska det.
Det brukar bli ganska sent på lördagskvällen så söndagsens föredrag börjar normalt inte förrän vid tiotiden. Då är det en del som somnar under föredragen på grund av för många öl eller för långa dx-diskussioner kvällen innan.
Vid lunchtid på söndagen är mötet officiellt slut, men många stannar kvar och snackar radio. Då vi har cirka 50 mil hem till Skåne så lär vi nog åka iväg tillbaka vid trettontiden.
Det ska bli väldigt roligt att träffa många av de DX-are, som jag normalt bara hör när vi ligger och "krigar" om QSO med DXpeditonerna.

1 kommentar:

  1. Hej Kenneth!
    Du skriver så levande om DX mötet att jag ångrar att jag inte reserverat tid att vara med.

    De SM4NFM/Charles

    SvaraRadera