tisdag 7 september 2010

Känner mig faktiskt lite kaxig för tillfället

Golf på Öresunds GK 2010.09.07
Ibland är det lätt att spela golf (men ganska sällan)!
Efter en lättare lunch i klubbrestaurangen stod svärfar och jag på första tee klockan 12:51.
Eftersom banan ligger bara ett hundratal meter från Öresund (därav namnet på banan) så blåser det alltid, mer eller mindre. Idag var det mer! Det var säkert kuling i byarna, så i medvinden var det väl OK och precis tvärtom i motvinden. Svärfar är inne på sitt 83 år, vital som en 40-åring och tillika golfdomare. Det räcker att jag släpper en liten fjärt när han slår, så blir jag pliktad. Det är tufft, eller hur?
Förväntningarna var som vanligt låga. Jag fick 21 poäng på Landskrona GK i fredags och visserligen 31 poäng på Vasatorps Gamla bana i söndags (hustrun sköt 37 poäng), men min golf har trots det känts lite labil. För egen del tycker jag det är ganska trist att stå på drivingrangen och slå bollar så jag brukar betrakta varje rond som en träningsrunda. Detta även om jag registrerar alla mina ronder.
Svärfar är inte lätt att tas med. Han slår långt, många gånger längre än jag, har lägre handicap (eller hade) men slår ibland lite snett. Och, det var inte speciellt lätt att slå rakt i den hårda vinden.
Mitt första positiva tecken för dagen var att jag inte gick i vattnet på ettan. Nästa jättestora positivitet var en birdie på trean. En birdie för oss medelhandicapare betyder alltid något extra för självförtroendet. Ja, sedan rullade det på de första nio med tre par och bara en toppad fairwaywood som enda misstag. Med 22 poäng och 39 slag (fem över par) då får man nästan hybris.
Det gick emellertid inte lika bra för svärfar som, lite besviken, seglade in med 8 poäng. Men han bet ihop och inledde inrundan med par och birdie. Nu var mungiporna uppåt igen. Så på de sista nio fick vi ihop 19 poäng båda två vilket resulterade i 41 poäng och 83 slag brutto för mig. Det var fem slag under min handicap, med totalt en birdie och sju par.
Visst kan man få känna sig kaxig då.
Åtminstone någon dag.

1 kommentar:

  1. Jag hoppas du fortsätter att spela bra golf så du kan fortsätta att vara kaxig!! :-)) Vi hörs!
    Buren

    SvaraRadera